Як у пенсіонерів з Любашівки місцеві “окупанти” відібрали бізнес? ВІДЕО

Родина з селища Любашівка, що в Одеській області, п’ятий рік поспіль бореться за своє майно. Аби спокійно прожити золоті літа, пані Жанна Ватренко разом з братом Олексієм Бродецьким придбали готельний комплекс, вклавши в нього усі свої заощадження. Проте розпоряджатися своїм майном, не можуть, – бо у будівлі, на яку родина має всі правовстановлююючі документи, раптом знайшлися “нові” власники. Боротися з шахраями-рейдерами пенсіонерам довелося довгих 5 років, та попри безліч судових рішень на свою користь, вони досі не можуть повернути свою власність.

Своєю історією пенсіонери поділилися з СИЛОЮ ГРОМАД.

готельЖанна Олексіївна Ватренко півжиття мешкає в Любашівці, зараз їй 82 роки, усе своє життя жінка віддала роботі для людей. 30 років трудилась в районній газеті «Хлібороб», 20 років була підприємицею, 374 як ветеранка пранка праці має безліч відзнак від районної та обласної влади, подяк, звання «Жінка року». Пригадує, як вийшовши на пенсію, вони з братом Олексієм вирішили купити готель в центрі селища. Розповідає: будівля була в занедбаному стані, тож у його капітальний ремонт родина вклала великі кошти. Через півтора року споруда почала працювати як готель, надаючи послуги з тимчасового помешкання та проведення банкетів.

Проте, спокійно працювати сім’ї не дали. Якось вночі, до будівлі приїхали чоловіки, привізши з собою попередню розпорядницю готельного комплексу, Галину Камінну, і заявили, що тепер вже вони – власники майна. Пенсіонери стверджують: їх готелем шахрайським шляхом заволоділи самозванці. Ті підробили документи і вигнали любашівців з готелю, по суті, відібравши їх бізнес. Пані Жанна згадує: навіть одяг не встигла забрати!

“За ці 5 років готель розікрали, бар розікрали, нічого немає, там було меблів, електроприборів, посуду дуже багато. Було в нас там останнє весілля на 150 чоловік, після нього зараз немає нічого, і фіранки здерли, і все кругом здерте”, – розповідає Жанна Ватренко.

З того моменту почалася довга епопея з повернення майна законними власниками. Родина пройшла кілька численну кількість судів, апеляцій, організованих опонентами; двічі  дійшли до Верховного Суду, – і той визнав, що право власності на майно справді належить родині з Любашівки. Але повернутись до свого готелю родина досі не може: “окупанти” тримають міцну облогу будівлі. Доходило до погроз і навіть побиття, пригадує Жанна Олексіївна.

Що найдивніше, аби завадити поверненню майна, обійти закон через численні фальсифікації документів, допомагали  чиновники, посадовці, і навіть колишні правоохоронці. І ось тепер, коли згідно судового рішення, нарешті настав час повернути майно, виселивши незаконних власників, у Любашівської виконавчої служби щоразу виникають дивні перешкоди.

Під час кількох виселень цих шахраїв ні працівники поліції, ні працівники прокуратури не були запрошені. Коли ми явилися, то вийшла Камінна і сказала, що на територію готельного комплексу вона не пустить, про що державний виконавець склав був акт, що вона перешкоджає користуванням готельним комплексом”, – розповів Олексій Бродецький, піввласник майна.

Цікаво, що готельний комплекс, який досі у розпорядженні чужинців, продовжує працювати, надавати  послуги, отримувати прибутки. Тоді як орендну плату за землю під будівлею доводилося сплачувати пенсіонерам, в яких цей готель забрали. Між тим, жодних податків від нових власників не отримала ні держава, ні Любашівська громада. А законні власники так і не можуть розпоряджатись своїм майном.

Сім місяців ми не можемо зайти про рішенню суду в приміщення. Спаплюжили старість, наше здоров’я”, – бідкається пані Жанна.

Де шукати справедливості – риторичне питання для родини з Любашівки, яка 5 років  вигравши всі суди, змагається за те, щоб держава, у вигляді чиновників з юстиції, виконавчої служби й поліції, захистила право громадян на власність. Бо якщо держава не виконує свої ж власні закони, то напрошується висновок – в чиїх інтересах вона діє в такому випадку?

Більше – у ВІДЕО від СИЛИ ГРОМАД:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *