Як Балтська громада розвиває міжнародне партнерство?

Міжнародна співпраця в умовах війни. Наприкінці серпня очільник Балтської міської громади з Одещини Сергій Мазур на кілька днів завітав до Республіки Польщі. Насичена програма візиту до Польщі передбачала робочі зустрічі з керівництвом повіту та участь в офіційних заходах. Тож українська делегація повернулася з Європи з багажем корисних справ.

Сергій МазурПро це повідомив мер Балти на своїй сторінці.

«Протягом півроку, що триває війна, ми відчуваємо надійне плече і щиру підтримку наших міжнародних партнерів. В авангарді друзів України – польські брати, з якими Балтщина підтримує стосунки вже майже 10 років. Мав нагоду звернутися до наших друзів під час офіційної церемонії фестивалю, під час участі у пленарних засідання сесій, подякувати за надані автомобілі, спорядження, гуманітарний вантаж; за підтримку наших земляків, яких прихистили поляки. Передав прапори від військових, у розпорядженні яких тепер несуть службу польські автівки. Відчув, як схвильовано тримали наші жовто-блакитні прапори польські друзі”, – написав він.

Європейські партнери, розповів Сергій Мазур, продовжать підтримку та співпрацю з Балтською громадою.

Серед основних питань: придбання автотранспорту та квадрокомтерів, підготовка і проведення благодійних фестивалів, спільні освітні проєкти, співпраця в бібліотечному напрямку, комунікація школярів через участь у спільних програмах.

“Вкотре дякую нашим міжнародним партнерам за підтримку і допомогу, розуміння ситуації та участь у спільній справі повернення миру до України і Європи», – йдеться у дописі Сергія Мазура.

Також раді були зустрітися з делегацію із Словаччини – добрими друзями Балтщини.

Сергій МазурСергій Мазур

Сергій МазурСергій МазурСергій МазурНагадаємо, що до складу цієї громади входять місто Балта та села Бендзари, Андріяшівка, Борсуки, Білине, Акулинівка, Відрада, Петрівка, Харитинівка, Гольма, Кармалюківка, Євтодія, Зелений Гай, Козацьке, Коритне, Лісничівка, Мирони, Обжиле, Березівка, Оленівка, Мошняги, Семено-Карпівка, Пасат, Пасицели, Перейма, Перельоти, Немирівське, Плоске, Саражинка, Сінне, Ухожани, Волова, Крижовлин, Чернече.

Тут мешкає близько 32 тисячі людей.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *