Віктор Ющенко взяв участь у Форумі бджолярів у Кілійській громаді

Третій президент України Віктор Ющенко взяв участь у форумі бджолярів, який відбувся в Кілійській громаді Одеської області 3 вересня. Участь у ньому взяли пасічники з усієї Одеської області, а також гості з інших регіонів України.

Віктор Ющенко

Захід вперше відбувся в селі Шевченкове Кілійської громади. Серед присутніх були голова Кілійської міської ради В’ячеслав Чернявський, народний депутат України VI-VII скликань Олександр Дубовий, голова Департаменту аграрної політики Алла Стоянова. Присутні мали можливість почути корисну інформацію щодо своєї діяльності, отримати поради, поставити питання фахівцям галузі та великого бізнесу, поспілкуватися між собою та обмінятися досвідом.

Перед початком форуму Віктор Ющенко відвідав найстаріше місто України – Кілію: побував у міській раді, випив кави в кабінеті міського голови В’ячеслава Чернявського, поспілкувався з кілійцями, подивився на могутній Дунай та помилувався центром міста.

На жаль, дощ завадив повноцінній екскурсії, але, за словами третього Президента, враження від відвідування міста в нього залишилися дуже позитивні.

Форум аграріїв відбувся в кафе “Шевченкове”. На початку зустрічі загиблих воїнів і мирних мешканців згадали хвилиною мовчання, після чого Гімн України був виконаний акапельно.

Під час події широко розглянули тему бджільництва, якому протягом довгого часу держава приділяла не так багато уваги. Зараз, як розповіла голова Департаменту аграрної політики Алла Стоянова, у представників галузі з’явилося більше можливостей, а Форум допоможе об’єднатися для більшої співпраці влади і бджолярів.

Віктор ЮщенкоКерівниця департаменту презентувала можливі шляхів розвитку виробництва меду. Вона наголосила, що зараз український мед дуже ціниться у Європі, вартість його там перевищує 300 гривень в той час, коли в Україні вона тримається на рівні близько 60. Достатній рівень знань, які Департамент може надати виробникам меду Бессарабії, допоможе їм без посередників постачати свою продукцію за кордон, заробляючи при цьому більше коштів на власний розвиток.

Голова громади В’ячеслав Чернявський привітав бджолярів і запевнив, що залюбки підтримає бажання мешканців громади розвиватися у цьому напрямку. Він зазначив, що наразі у громаді зареєстровано 47 пасік, що є непоганим результатом, але хотілося б більше. Також очільник ТГ додав, що завдяки саме таким, простим бджолярам, Україна входить у п’ятірку експортерів якісного і смачного українського меду.

Розгорнутою була промова Віктора Ющенко, який багато уваги приділив причинам війни і розповів, що, на його думку, потрібно робити задля перемоги – позбутися всього, що нам продовж багатьох років нав’язала росія, тим паче, що Україна розвинена більше за свого сусіда-агресора. Він закликав наполегливіше цікавитися історією, культурою, традиціями своєї Батьківщини та, врешті-решт, перейти на державну мову, тому що “росія закінчується саме там, де закінчується російська мова”. Третій Президент впевнений – Україна обов’язково переможе, тому що українці на своїй землі, за нами правда, і ми неймовірно сильна нація.

Віктор ЮщенкоВіктор ЮщенкоТакож він зазначив, що Україна – аграрна держава, і наявність таких завзятих і працьовитих представників цієї галузі допоможе їй після перемоги відновити економіку і стати сильнішою. Тим паче, що в Україну повірив увесь цивілізований світ, а її зерно необхідне багатьом країнам.

Своє задоволення від відвідування форуму виразили і учасники, які для себе змогли винести багато користі та залюбки провести час у колективі однодумців.

На згадку про гостинність мешканців Бесарабії Віктору Ющенку голова громади Вячеслав Чернявський передав щедрий кошик з місцевим врожаєм і медом.

Нагадаємо, Віктор Ющенко був президентом України із січня 2005 року до лютого 2010-го. Бджільництво є його давнім захопленням.

За матеріалами БессарабіяІнформ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *