Голова Тарутинської громади отримав відзнаку від ЗСУ

Керівники громад Одещини з перших днів прийшли на допомогу військовим, які обороняють державу від російських окупантів. Серед них – Сава ЧЕРНЄВ, очільник Тарутинської селищної ради, яка, здавалось би, найбільш віддалена від бойових дій (Болградський район), проте не стоїть осторонь від гострих потреб українських захисників. 

За даними Громадської спілки “Всеукраїнська Аграрна Рада”, з перших дів повномасштабної війни СФГ “Кристал”, засновником якого є Савва Степанович Чернєв, активно долучився до благодійних ініціатив організації, а саме надав 60 тон палива для доставки харчів в райони, які найбільше цього потребували.

“І було це на початку березня, коли ще навіть не було надії, що Україна вистоїть! Людина не сховала цей дизель, не продала за 90 грн. за літр… А просто віддала, щоб доставити продовольство людям. Завдяки таким небайдужим людям, управлінцям, керівникам, ми можемо підтримувати тих, хто щодня боронить наші життя!”, – повідомили в ГО “Всеукраїнська Аграрна Рада”.

Засновника господарства, який з 2020 року очолює Тарутинську селищну раду, Савву Чернєва, та теперішнє керівництво СФГ,  військове керівництво в/ч А4103 відзначило грамотою.

Тарутине

Як повідомили у ВАР, загалом з початку повномасштабної війни зібрано і надано близько 2 тисяч тон продовольства і 4,5 тисяч тон продовольчої пшениці для потреб армії і населення.

СФГ “Кристал” регулярно перераховує гроші на купілю автомобілів для військових. Так, спільними зусиллями учасників спілки вже закуплено близько 400 пікапів.

Про те, як Тарутинська громада живе під час війни, СИЛА ГРОМАД розповідала у червні 2022 року. З перших днів війни тут розміщують переселенців, допомагають ЗСУ і формують резервний фонд харчів, на випадок небезпеки.

Авторка – Оксана Піднебесна

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *