В Одесі розробляють альтернативну систему водопостачання міста

Наразі проводиться аналіз води з місцевих водоймищ з метою її подальшого використання після очищення за допомогою мобільних систем, отриманих від міста-побратима Йокогама. Загалом Йокогама передала Одесі 33 системи.

Збирання води проводиться з відкритого джерела. Очищення відбувається у три етапи: механічне, через вугільні фільтри та ультрафільтрація.

Після отримання результатів лабораторних досліджень буде зрозуміло, чи придатна вода для споживання, чи використовуватиметься для технічних потреб.

«З кожним днем окупанти поводяться дедалі агресивніше, щодня завдають ударів по об’єктах інфраструктури. Ми маємо бути готові до всього, у тому числі мати можливість альтернативного водопостачання міста. Наше завдання сьогодні – обстежити всі наявні водоймища», – зазначив Геннадій Труханов.

Очищення води відбувається у три етапи: механічне, через вугільні фільтри та ультрафільтрація. Після чого воду перевіряють у лабораторії, там визначать, чи її можна пити.

Всього з міста Йокогама до Одеси передаи 33 системи для очищення. Цих установок вистачить для користування 100 тисяч людей.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *