Рух розблоковано: з портів Одещини вирушили три судна з зерном

Три судна з вантажем кукурудзи загальною вагою 58 тисяч тонн відбули з портів Одеси і тримають курс на Туреччину, Велику Британію та Ірландію.

Про це у п’ятницю, 5 серпня, повідомили у Міністерстві національної оборони Туреччини.

В Ірландію зерновим коридором з порту Одеси відбуло суховантажне судно NAVISTAR під прапором Панами (вантаж – 33 тис. тонн кукурудзи). Ще одне судно – ROJEN прапором Мальти з вантажем 13 тис. тонн кукурудзи відбуло з порту Чорноморськ.

З цього порту вийшло судно POLARNET під прапором Туреччини. Судно з 12 тис. тонн кукурудзи тримає курс на порт Карасу в Туреччині. Курс суховантажів відстежується зі Спільного координаційного центру у Стамбулі.

Усі три судна пройдуть огляд у турецькому мегаполісі. Інспекція пройде відповідно до процедур та принципів, узгоджених у рамках Ініціативи «Безпечне відвантаження зерна та харчові продукти з українських портів», підписаного між Туреччиною, Російською Федерацією, Україною та ООН 22 липня 2022 року. Перше судно, що пройшло «зерновим коридором» з України, – суховантажне судно Razoni, вже пройшло перевірку в Стамбулі й тримає курс на Ліван.

Тим часом у турецькому порту Кільос завершилася перевірка судна Flormar S під прапором Барбадосу, яке попрямує за вантажем зерна до берегів України.

Раніше стало відомо, суховантаж RAZONI з українським зерном, який прибув до Туреччини, став на якір. Про це повідомило Міністерство оборони Туреччини.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *