У Саф’янівській громаді вирощують органічний нектарин

Господарство “Дунайський аграрій” з Саф’янівської громади Ізмаїльського району на півдні Одещини розпочало збір органічного нектарину. Агропідприємство є єдиним в Україні виробником органічного нектарина. Цього сезону фермерське господарство планує зібрати до 40 тонн плодів. Про цьому AgroPortal.ua розповів власник підприємства “Дунайський аграрій” Роман Дяжук.

“Цього року урожаєм нектарина не дуже задоволений, оскільки весна видалася холодною, і під час цвітіння не було достатнього запилення дерев. У пізніший термін пройшли декілька непотрібних для нектарина дощів, які вплинули на плоди, – вони почали розтріскуватися”, – розповідає Роман Дяжук.

За його словами, оскільки нектарин органічний, то він дещо дорожчий за традиційний фрукт.

“Органічна продукція повинна коштувати дорожче, адже виробники мають менший урожай і більше ризиків, ніж при традиційному виробництві. Хоча супермаркети хочуть отримати продукцію за ціною звичайного фрукта. Якби було 1 тис. тонни звичайного нектарина, і з них 100 тонни органічної – інша справа, але є тільки 40 тонни органічного нектарина на усю Україну”, – відзначив фермер.

Згідно інформації, розміщеної на сторінці агропідприємства, ціна на органічний фрукт цього року наступна:

130 грн/кг – від 2 кг;

120 грн/кг – від 4 кг;

110 грн/кг – від 6 кг.

Роман Дяжук також повідомив, що господарство вже тестує виробництво соку з нектарина, вдасться переробити плоди 2-3 сорти.

нектарин

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *