Амброзія замість племгоспу: Чому занепадає село Зелена Балка? ВІДЕО

До складу Павлівської сільської ради Болградського району входить село Зелена Балка, де майже не залишилось молодих жителів. Поодинокі хати занепадають, а навколишні сільгоспугіддя роками не обробляються підприємством, яке не несе за них відповідальність.

Про кричущу ситуацію повідомили на сайті Павлівської сільської ради.

Край географії, Богом забуте місце. Під цей опис підпадає село Зелена Балка, де зараз мешкають поодинокі жителі. Ще нещодавно село славилося своїми досягненнями у племінній діяльності, а тепер воно «дихає на ладан». Проїхати вглиб населеного пункту зможе далеко не кожен позашляховик, а серед руїн із великої та знаменитої ферми у племінному господарстві проживають переважно пенсіонери.

Адже ще 30 років тому, згадують місцеві, село розвивалось, у ньому були робочі місця. Поступово молодь роз’їхалась у пошуках роботи та кращого життя. Основним доходом селян є живність, яку вони вирощують на своїх подвір’ях.

Місцева влада реагує на проблеми місцевого населення, намагаючись допомогти в рамках своїх можливостей. Проте – марно.

“Землі села обробляються Державним підприємством “Одеське обласне підприємство по племінній справі в тваринництві”. Проте поля перебувають у запустілому стані, у бур’яні із присутністю величезної кількості карантинної рослини амброзія. На додаток до цього, землі заражені “заразіхою” – паразитична рослина, яка в якості гомподаря використовує соняшник, харчуючись його коренями, що призводить до втрати врожаю, а відповідно прибутку з цих земель. Така діяльність господарів цих земель завдає сильної шкоди людям, громаді та країні загалом. Щороку місцевий бюджет громади не отримує суттєвих податків із цих земель, що призводить до занепаду життя села Зелена Балка”, – йдеться на сайті сільської ради.

Павлівська сільська рада зробила акт обстеження та звернулася до Фонду державного майна України. Також звернулися до Державної екологічної інспекції, щоб вирішити цю проблему.

Таке ставлення до землі та людей з боку держпідприємства, м’яко кажучи, вражає. Місцева влада Павлівської громади та жителі села Зелена Балка отримали патову ситуацію: земля не обробляється, перетворюючись на пустир, бюджет громади не наповнюється, село поступово «згасає», а люди щодня змушені дихати не свіжим повітрям, а шкідливою амброзією.

Місцева влада також оприлюднила спеціальне ВІДЕО про реальне запустіння на своїй території.

Нагадаємо, Павлівська сільська територіальна громада Болградського району Одеської області була створена у 2020 році та об’єднала 4 колишні сільські ради: Долинівську, Вознесенську, Новокапланівську, з адмінцентром громади в с. Павлівка.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *