У списку держзрадників – одеський депутат з ОПЗЖ та одіозні політики

Депутата Одеської міської ради від ОПЗЖ Богдана Гіганова внесли до списку державних зрадників. Його звинувачують у системній проросійській пропаганді, участі в пропагандистських ток-шоу та закликах до капітуляції. Про це йдеться на платформі руху ЧЕСНО.

26 лютого, після повномасштабного російського вторгнення, Гіганов опублікував у своїх соцмережах повідомлення з закликом до Президента України “стати на коліна” перед Росією.

У 2019 році Гіганов брав участь у пропагандистському ток-шоу “60 хвилин” на каналі “Росія-1”. Темою передачі стали Україна та США. Депутат заявив, що у 2014 році європартнери “розвели Україну та привели її до того стану, в якому вона сьогодні перебуває”.

Також до списку держрадників увійшли Дмитро Співак та Євген Червоненко.

Співак був депутатом Одеської міської ради 4 скликання від партії “Яблуко” та 6 скликання від “Батьківщини”. У 2022 він говорив про американські біолабораторії в Україні та стверджував, що війни не буде. За даними Чесно, наразі він працює на каналі “Україна 24” та веде власний ютуб канал.

Червоненко у 2020 році був кандидатом на посаду міського голови Одеси. Російські ЗМІ цитували ефіри Червоненко, де він заявляв про переворот 2014 року, визнавав ДНР/ЛНР. Він також говорив про війну як про громадянський переворот, заперечував окупацію Донбасу та називав інформаційною операцією США дані про військове вторгнення, повідомили у ЧЕСНО.

Як відомо, у 2015 Гіганова обрали депутатои Одеської міської ради 7 скликання від “Опозиційного блоку”. Він був членом постійної депутатської комісії з питань планування забудови території, міського дизайну та архітектури. З 2020 року Гіганов депутат Одеської міської ради від ОПЗЖ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *