16 поранених дітей з Краматорська доправили до Львівського шпиталю

16 квітня, в одну з лікарень Львівщини медичним потягом доправили 16 дітей зі сходу України. Троє з них зазнали травм внаслідок ракетного удару по вокзалу в Краматорську.

Про це повідомили у медзакладі, пише Суспільне.

З 16 госпіталізованих найменшій дитині виповнилося 9 місяців, найстаршій — 17 років. Діти, за словами медиків, перебувають у середньому та важкому стані. Один пацієнт — 7-річний Стас — у реанімації. Мама хлопчика — Інна з Вугледару, що на Донеччині, розповідає, родина потрапила під обстріл.

До Львова евакуювали 16 поранених дітей зі сходу

“У нас з чоловіком осколкові поранення, а в дитини все набагато серйозніше. Видалили частину кишківника, є отвір у легені. Зараз дитина у реанімації. У поїзді від нас не відходили можна сказати, постійно були поруч”, — каже Інна.

У лікарню доправили також багатодітну родину, яка потрапила в ДТП під час евакуації з Донеччини.

До Львова евакуювали 16 поранених дітей зі сходу

Ми виїжджали з Донецької області з п’ятьма дітьми. Евакуювались і потрапили в ДТП. Водій порушив правила дорожнього руху. Старша наша дівчинка загинула. Вона ходила в перший клас. У другої дівчинки — серйозні травми. У третьої — закритий розрив нирки. З малюками все добре. Нас відправили спочатку в Дніпро, а потім сюди. Дай Боже, нам допоможуть і все буде добре”, — каже Тетяна.

До Львова евакуювали 16 поранених дітей зі сходу

Троє дітей, яких госпіталізували до закладу, зазнали травм внаслідок ракетного удару по вокзалу в Краматорську. Мама дівчинки Любов розповідає, у цей час саме чекали на потяг, аби поїхати у безпечне місце:

Ми стояли, чекали на потяг, нас записували волонтери на поїзд, але не встигли… Понад 50 людей померли, більше ніж 100 — отримали поранення. У доньки — осколкове поранення руки”.

До Львова евакуювали 16 поранених дітей зі сходу

У лікарню здебільшого доправили хворих з Донеччини, Запорізької та Харківської областей.

Дітки у важкому стані, одна дитинка потребує допомоги в умовах реанімації. Переважають скелетні травми, однак є ураження грудної клітини, нейротравми. Намагаємось зробити все, щоб допомогти. Для реабілітації тих, кому це буде потрібно, скеруємо за кордон”, — каже лікар Іван Петрович.

До Львова евакуювали 16 поранених дітей зі сходу6

Зараз діти перебувають під контролем медиків. Їм надають усе необхідне лікування.

Нагадаємо, 10 квітня російські окупанти вдарили по залізничному вокзалу Краматорська з тактичного ракетного комплексу «Точка-У».  Внаслідок обстрілу загинули 57 людей, 106 зазнали поранень.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *