Аграрний ліцей в Ананьєві розпочав готувати майстрів одягу

18 лютого в Ананьївському професійному аграрному ліцеї заступник голови Одеської обласної державної адміністрації Світлана Фабрикант та директор Департаменту освіти і науки Олександр Лончак відкрили Навчально-практичний центр «Конструювання, моделювання, виготовлення та дизайн одягу».

Як повідомили в Одеській ОДА, “створення сучасного навчально-практичного центру дасть змогу впроваджувати у навчальний процес сучасні технології; здійснювати підготовку кваліфікованих робітників у відповідності до сучасних державних стандартів професійно-технічної освіти та потреби ринку праці, організовувати стажування викладачів професійної підготовки та майстрів виробничого навчання; здійснювати професійне навчання незайнятого населення”.

АнаньївНавчально-практичний центр «Конструювання, моделювання, виготовлення та дизайн одягу» об’єднує три умовні зони за кожним із напрямів підготовки, де учні зможуть отримувати теоретичні знання, а також відпрацьовувати практичні навички з виконання ручних робіт, у тому числі – розкрою одягу, виконання примірок, виготовлення лекал деталей одягу, вивчатимуть будову та принципи роботи універсальних та спеціальних машин напівавтоматів з голосовим інтерфейсом, дисплеєм.

Також планують використоувати мультимедійні засоби, аби підвищити якість підготовки фахівців для швейного виробництва.

Як повідомив Олександр Лончак, це вже з32-й за рахунком Навчально-професійний центр в області.

Ще п’ять років тому таких центрів на Одещині функціонувало лише 7, та й то створені, за кошти соціальних партнерів. За останні роки в межах реформування професійної освіти, відкрили 25 потужних освітніх осередків.

“Якщо раніше створювали центри в основному, за кошти соціальних партнерів, то зараз за рахунок коштів як державного, так і обласного бюджетів. Такі кроки – системні й ґрунтовні: трансформуємо мережу, модернізуємо заклади, оновлюємо їх матеріально-технічну базу»,– зазначив директор Департаменту освіти і науки Одеської обласної державної адміністрації Олександр Лончак.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *