П’ять нардепів від Одещини не засуджують визнання Росією «Л/ДНР»

Сьогодні, 22 лютого, народні обранці засудили визнання Російською Федерацією незалежності самопроголошених утворень на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей України. Також вони звернулись до міжнародної спільноти із проханням застосувати до РФ санкції, які, на думку депутатів, найбільш ефективно вдарять по економіці: відключити Росію від системи SWIFT та заморозити запуск Північного потоку-2.

Про це повідомили у пресслужбі Верховної Ради.

До сесійної зали на час обговорення не з’явились четверо нардепів з Одеської області — Вадим Рабінович, голова фракції ОПЗЖ, який за інформацією РНБО перебуває за кордоном, його колега за фракцією Тетяна Плачкова, Антон Кіссе з фракції “За майбутнє” та позафракційний депутат Артем Дмитрук, який був обраний до парламенту за списком партії “Слуга народу”.

Натомість ще один представник фракції ОПЗЖ, Микола Скорик, виступив із трибуни з промовою, у якій роз’яснив свою позицію. Він розкритикував своїх колег з інших фракцій за недовіру до Мінських угод, заявив, що Україна «втратила суб’єктність» та запропонував власний шлях розв’язання конфлікту з Росією.

«Я розумію всі ура-патріотичні заклики й те, що наші точки зору різняться, але коли у держави був реальний шлях повернути собі частини Луганської та Донецької області, визначений Мінськими угодами, ми маємо визнати, що ми ним не скористалися. Єдиний шлях — це шлях перемовин з Російською Федерацією. Я думаю, що у нас ще лишилась можливість повернутися до переговорного процесу, до якого ми маємо залучати наших іноземних партнерів — США, Францію. Іншого шляху це виправити немає», — заявив політик.

Також він додав, що українська економіка не готова тривалий час існувати в обставинах, що склалися, а під час голосування — утримався.

Нагадаємо, 21 лютого російський президент Путін офіційно визнав так звані “ЛНР/ДНР” незалежними, а в ніч на 22 лютого на територію окупованих територій україни увійшла важка військова техніка з Росії.

One thought on “П’ять нардепів від Одещини не засуджують визнання Росією «Л/ДНР»

  1. Дебилы. Они разбогатели при Украине и хотят ещё больше разбогатеть при России.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *