В Ізмаїлі планують відкрити ковідний шпиталь для дітей на 40 місць

В Ізмаїлі представники влади ознайомилися з роботою медичних закладів та обговорили на місцях подальший план розвитку системи охорони здоров’я півдня Одещини. Голова Одеської облради прибув у столицю Придунав’я з метою моніторингу проєктів, які увійшли до програми держфінансування за лінією Фонду регіонального розвитку (ДФРР).

Про що повідомляє Одеська обласна рада.

27 січня «столицю Бессарабії» з робочим візитом відвідав голова обласної ради Григорій Діденко у супроводі голови постійної комісії облради з питань охорони здоров’я та соціальної політики Дмитра Чапіра. Також були присутні голова Ізмаїльської райадміністрації Родіон Абашев, Ізмаїльський міський голова Андрій Абрамченко та депутати обласної ради.

Першою за графіком робочої поїздки була Ізмаїльська міська центральна лікарня, далі Дунайська обласна лікарня та майбутній шпиталь для хворих на COVID-19 з відділенням для дітей. Останній заклад має розпочати свою роботу на базі будівлі колишньої туберкульозної лікарні, що на вулиці Єдності, 75. Окремий шпиталь допоможе розвантажити діючі лікарні, які приймають хворих з COVID-19. Там відкриють 40 ліжкомісць та шість місць у реанімації. Проєкт вже пройшов експертизу.

Ковід “молодіє” і він не закінчується. Мутації, на жаль, сьогодні зачіпають дитяче населення і у нас в пік захворюваності виникає проблема з лікуванням дітей. Якщо будуть діти “важкі”, в домашніх умовах їх лікувати буде неможливо. Ми готові при нормальному фінансуванні до вересня здати в експлуатацію ковідний шпиталь на 40 ліжкомісць плюс 6 реанімаційних ліжок. Враховуючи, що у нас потужна медична “дитяча” база – ми повністю до цього готові”, – озвучив позицію міста мер Андрій Абрамченко.

Стосовно Ізмаїльської міської лікарні, тут у жовтні в рамках програми «Велике будівництво» було здано в експлуатацію приймальне відділення. Зараз у закладі тривають роботи з реконструкції травматологічного, хірургічного, неврологічних відділень та відділення реанімації. Для завершення робіт необхідно додаткове фінансування.

Також стало відомо, що в рамках боротьби з пандемією в Ізмаїлі було прийнято рішення щодо реконструкції частини приміщень поліклініки на вулиці Клушина, 6 під мікробіологічну лабораторію для проведення ПЛР-досліджень.

Також під час робочого візиту представники обласної влади відвідали ділянку реалізації великомасштабного інфраструктурного проєкту «Чиста ріка», Державний пожежно-рятувальний загін ДСНС і центральний стадіон в Ізмаїлі, а також Вилківську міську лікарню.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *