Розплата за смерть: вбивцю з Плахтіївської громади засудили до 12 років

Трагедія сталася в селі Негрово, що входить зараз до Плахтіївської територіальної громади на Одещині, ще чотири роки тому, – 3 січня 2018 році.  За жорстоке вбивство жінки та підпал будівлі 25-річного чоловіка засудили на 12 років.

Про це стало відомо з ЄДРС.

Як йдеться в матеріалах судового засідання, постраждала жінка за кілька годин до трагедії перебувала в гостях у дорослої доньки, до чоловіка якої завітав друг. Коли застілля закінчилося, жінку вирішив провести новий знайомий, який розраховував на інтим. Втім, 55-річна жінка відмовила йому та пішла додому.

Та це не зупинило нелюда: він вирішив задовольнити своє бажання силою. Чоловік заліз у будинок, вибивши шибку у вхідних дверях і відчинивши зсередини гачок, та почав домагатись до жінки. У цей час в будинку знаходилась матір загиблої, яка чула, що донбка виганяє непроханого гостя, – проте побачивши опір, нападник зачинив пенсіонерку на кухні. Після цього він повернувся до своєї жертви та почав бити її табуреткою з металевими ніжками. Жінка захищалась захащалась руками, та від численних ударів по голові та тілу втратила свідомість. Нападник налякався, що вбив її, тож вирішив влаштувати пожежу, щоб приховати сліди злочину: підпалив фіранки на вікнах та диван.

Незважаючи на це, слідчим вдалося встановити усі обставини злочину. Неймовірна жорстокість, з якою нелюд завдавав удари, вражає: забійні рани на скронях, бровах, носі, повіках, крововиливи, двічі зламана щелепа, – а до всього, близкл 50% тіла загиблої було обгорілим. Як йдеться в матеріалах справи, вказані ушкодження заподіяні прижиттєво, незадовго до моменту настання смерті.

Тим часом літня жінка, мати потрепілої, змогла врятуватися через вікно кухні та почала гукати людей про допомогу. Втім, врятувати свою доньку з палаючої будівлі не вдалося. Згідно з експертизами, непритомна жіка отруїлася продуктами горіння.

Як встановило слідство, після нападу насильник прихопив старий телефон своєї жертви та пішов додому спати. На питання своєї матенрі, чому одяг у крові, відповів, що побився з другом.

Слідчі встановили, що чоловік (у 2018 році йому був ще 21 рік) вже двічі відповідав за свої злочини в суді. За останню крадіжку йому присудили 4 роки, але з-за грат він звільнився достроково. За незаконне проникнення до житла, завдання тяжких тілесних ушкоджень, щопспричинили смерть, залишення в небезпеці двох людей, умисний підпал з метою приховання слідів злочину, – колегія суддів засудила нападника до 12 років позбавлення волі.

ВІДЕО – Нацполіція в Одеській області від 2018 року:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *