Василь Резніченко: стратегія Лиманської громади – у розвитку туризму. ВІДЕО

Лиманська сільська територіальна громада, що у Білгород-Дністровському районі Одеської області – досить невелика за кількістю населення, налічує близько 5 тисячі жителів. Її розташування, на крайній території буджацьких степів, що межує з Чорним морем, визначає і переваги, і недоліки водночас. Це – територія колишнього Татарбунарського району, після реформи адміністративно-територіального устрою громада відноситься до Білгород-Дністровського району.

Плюси природного розташування Лиманської громади – екологічно чиста територія, віддаленість від обласного центру. Проте, з одного боку – рекреаційні зони Катранка й Расєйка, які під час туристичного сезону приносять громаді додатковий дохід в бюджет, з іншого – повна відсутність інфраструктури, питної води, доріг, каналізації. Щоправда, у 2021 році тут нарешті з’явилась нова якісна траса, яка з’єднує села громади і веде аж до курорту Расєйка. А от до Катранки дорога тривалий час залишається в занедбаному стані. На 2022 рік громада запланувала кошти на створення проектно-кошторисної документації для її капітального ремонту.

Проте, проблем громаді ще вистачає, додалося їх і з приєднанням Приморської сільської ради у 2020 році. Одне з найбільших завдань місцевої влади – відновлення тутешнього дитячого садка, школи та розвиток інфраструктури на курорті Расєйка, де у 2022 році має з’явитись новий обладнаний ринок.

Про те, як місцева влада долає труднощі, як об’єднує своє населення навколо спільних ідей, працює з підприємцями і залучає інвесторів, розповів голова Лиманської територіальної громади Василь Резніченко у розгорнутому інтерв’ю нашому виданню.

Повне ВІДЕО розмови з очільником Лиманської громади Василем Резніченком:

Авторка – Оксана Піднебесна

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *