COVID-19: в Арцизькій громаді спалах захворюваності штамом “Омікрон” серед дітей

Така динаміка пояснюється декількома факторами, зокрема, поширенням нового варіанту “Омікрон”, неможливістю вакцинувати проти ковід дітей до 12 років та ослабленням карантину, пояснюють в Арцизькій міській раді.

Через стрімке зростання захворюваності на сезонні ГРВІ та поширення випадків COVID-19 серед дітей, учора, 24 січня, голова Арцизької громади Сергій Парпуланський провів термінову нараду з головним лікарем Арцизької опорної лікарні Зіновієм Івановичем Челаком та керівником КНП «ЦПМСД» Людмилою Федоровою.

Щоб захистити дітей та оточуючих від розповсюдження коронавірусної інфекції та контролювати епідеміологічну ситуацію в громаді, під час наради було прийнято в терміновому порядку запровадити низку заходів:

  • Провести нараду з лікарями для активізації роботи та моніторингу;
  • Інформувати навчальні заклади з усіх випадків інфікування та встановити контроль за дітьми з сімей, де є випадки захворювання на COVID-19;
  • Провести роботу з вакцинації та запобіжних заходів серед населення;
  • Навчальним закладам посилити контроль за станом здоров’я дітей. Не допускати до занять дитину, якщо у неї спостерігається виражена симптоматика захворювання або температура вище 37°.

Батькам малечі нагадують, що основними симптомами COVID-19 є підвищена температура, лихоманка, сухий подразнюючий кашель, утруднене дихання, задуха, стискання в грудях, біль у горлі.

“Вірус може приховувати себе якийсь час. Перевіряйте стан дитини до виходу з дому! Якщо на Covid–19 хворіє хтось, хто мешкає з дитиною разом, не ведіть дитину до ЗДО. Якщо Ваша дитина захворіла на Covid–19 (або є підозра на те, що вона хвора) повідомте негайно про це вчителя або вихователя для подальшого спостереження за іншими дітьми у класі/групі”, – йдеться у зверненні місцевої влади.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *