У Кодимі урочисто відзначили День Соборності

День 22 січня 1919 року ввійшов до української історії як велике державне свято – День Соборності України. Саме тоді на Софійській площі на багатолюдному зібранні було урочисто проголошено про злуку Української Народної Республіки і Західноукраїнської Народної Республіки. Володимиром Винниченком був підписаний Акт Злуки українських земель. Цій даті судилося навічно закарбуватися в історії України величним національним святом.
Кодима21 січня у місті Кодима відбулися урочистості з нагоди Дня Соборності України, в яких взяли участь представники органів місцевого самоврядування, виконавчої влади, громадських організацій, військових формувань, мешканців міста.
Після урочистого відкриття заходу до присутніх звернувся перший заступник голови міської ради Олег Чернійчук, який закликав усіх до єднання, згуртованості, духовної консолідації, задля добробуту громади, для звершення глобальної мети – визнання України у всьому світі як сильної, демократичної, європейської держави, та привітав присутніх із знаменною датою – Днем Соборності України.
СоборністьВиступаючі у спогадах перегорнули сторінки величної історії України; згадали складні та героїчні етапи її становлення як вільної, соборної, незалежної, єдиної держави; подякували усім борцям, колишнім і теперішнім, які у цій боротьбі на вівтар поклали найцінніше – своє життя. Їх імена навічно закарбовані в історичній пам’яті української нації.
Взявшись за руки, присутні створили живий ланцюг, символ єдності, щоб відчути дух дружби, свободи і гордості.
По завершенню урочистостей відбулося покладання квітів до пам’ятника непримиренного борця за справедливість, за національне і духовне відродження України Тараса Шевченка.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *