“Ниточка тепла”: як Дід Мороз із Троїцького привітав поранених воїнів у шпиталі? ФОТО

Зима… За вікном тихо падає сніг… Погода створена для гарячої кави, затишної ковдри і красивих казок. З дитинства пригадується це відчуття… Коли вдома затишно, тихо, в плиті потріскує вогонь, кіт сидить на підвіконні…
А десь там, на Сході нашої країни – далеко не затишно і зовсім не безпечно. Там наші хлопці в промерзлих бліндажах гріються біля “буржуйки” і згадують своїх рідних. Сотні й тисячі раз передивляються в телефонах їхні фото. А декому з них не так пощастило, якщо так можна сказати. Не обминула їх ворожа куля, не пролетів мимо осколок від снаряду. Хлопці та дівчата потрапили на лікування в Одеський військовий шпиталь.
ТроїцькеНезвичайну акцію влаштувала Троїцька школа, що на території Любашівської громади на Одещині. Тутешнім школярам властиве почуття милосердя, співчуття, готовність прийти на допомогу іншим. Тому дуже мобільно були зібрані подарунки для військовослужбовців. Це багато фруктів, домашнє печиво, варення, чай, цукерки, теплі шкарпетки. До речі, протягом грудня проводили традиційну благодійну акцію “Ниточка тепла для солдата Операції Об’єднаних сил”. Зібрали для бійців теплі шкарпетки.
І ось 26 грудня 2021 року вже в сьомий раз волонтери троїцької школи побували у військово-медичному клінічному центрі Південного регіону. Делегація прибула до шпиталю у складі Діда Мороза (Федосєєв Едуард), Снігуроньки (Писарівська Альвіна), Зимоньки – Зими (Дудник Уляна), шкільного фотографа та звукорежисера Киливник Дарії та керівника волонтерського загону – заступника директора з навчально-виховної роботи Тягай Тетяни Василівни.
Надзвичайно хвилююча була зустріч. Це був вихідний – неділя. І на лікуванні залишились тільки ті, хто опинився далеко від рідної домівки та бійці з важкими пораненнями. Тому наші захисники дуже зраділи новорічному візиту троїчан. Знайомились, спілкувались, розповідали, де проходять службу, як отримали поранення. Особливо гостей вразила палата з зовсім молоденькими дівчатками – військовослужбовцями.
“Талановита письменниця Світлана Алексієвич писала: “У війни не жіноче обличчя”. Але коли ми побачили на ліжках молодих, тендітних, вродливих жінок з важкими травмами, то хотілось заперечити цей відомий вислів. Їм би бігати на побачення, чи готуватись з коханими до зустрічі Нового року, а вони довго і важко лікуються від поранень, які отримали, захищаючи рідний край”, – повідомили ініціатори зустрічі.
Привітали школярі і медичний персонал прийомного відділення, лікарів та медсестер травматології та хірургії. Вручили їм вітальну листівку, солодощі та запросили до новорічного таночка. Вже вкотре допомагає волонтерам з поїздкою в місто Одесу, до військового шпиталю троїчанин, людина з активною громадянською позицією, приватний підприємець Бондаренко Станіслав Іванович. Велику подяку йому передають учні, батьки, вчителі.
Автор – Юрій Федорчук

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *