Атовці з Березівського району отримають кошти на створення теплиць

У 2021 році група учасників АТО створила сільськогосподарський кооператив «Перлина Одещини» та взяла участь у конкурсі на отримання гранту з розвитку тепличного господарства.

Так, за фінансової підтримки українського проекту бізнес-розвитку плодоовочівництва UHBDP учасники бойових дій отримали кошти на створення тепличного господарства. Учасники кооперативу – ветерани АТО, у тому числі 3 людей з інвалідністю внаслідок війни.

Завдяки канадському проекту UHBDP у процесі реалізації гранту кооператив встановив дві теплиці загальною площею 1000 м2 з опаленням на твердому паливі та краплинним зрошенням, придбав необхідне обладнання для обслуговування теплиць: мотоблок із навісним обладнанням, опалювальні котли та комплектуючі.

В даний час група виробників-учасників АТО змонтувала все необхідне обладнання для запуску теплиць у роботу, розпочалися сільськогосподарські роботи з висіву насіння редису, кропу та цибулі. Чекаємо на перший врожай.

Історія створення сільськогосподарського кооперативу «Перлина Одещини» розпочалася з того, що група учасників АТО звернулася до дорадчої служби «Центр розвитку села», що реалізує канадський проект UHBDP на Одещині, з проханням допомогти їм з реалізацією ідеї розвивати тепличне господарство у Березівському районі, де вони мають земельні ділянки. Обговорили ідею, відвідали аналогічне тепличне господарство на Одещині, де отримали багато інформації та надалі підтримку керівника фермерського господарства у підготовці грантової заявки.

За допомогою Українського проекту бізнес-розвитку UHBDP були оформлені необхідні документи з реєстрації сільськогосподарського кооперативу «Перлина Одещини» та 6 вересня 2021 року він був зареєстрований.

АТО

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *