Вхід вільний: в Одесі відкрили нову крижану арену. ВІДЕО

У Київському районі Одеси 24 грудня 2021 року мер Одеси Геннадій Труханов відкрив льодову арену. Вона розташована на проспекті Небесної Сотні, 6, де раніше був занедбаний скейт-парк. З нагоди відкриття відбулися святкові заходи з показовими виступами фігуристів та хокейної команди «Морські вовки».

Малюків розважали аніматори у новорічних костюмах. Працюють фото-, фудзона, організовано прокат ковзанів.

«Довгий час майданчик, де колись розташовувався скейт-парк, був у неналежному стані. Перед наведенням порядку тут ми обговорили наші наміри зі спортсменами. І дійшли єдиної думки, що майданчик має бути всесезонним. У зимовий час тут працюватиме каток, а влітку майданчик використовуватиметься для занять екстремальними видами спорту. Я радий, що у нас все вийшло, а головне, що ми цей простір закріпили за дітьми та спортсменами», – розповів Геннадій Труханов.

Частина елементів скейт-парку вже встановлена і, як зазначили юні спортсмени, за гарної погоди може використовуватися для катання на самокатах, скейбордах, роликах тощо.

Скейт-парк був збудований у 2005 році, протеостаннім часом знаходився в незадовільному стані: покриття не відповідає будівельним вимогам. Крім того, цей об’єкт після ремонту на баланс нікому не передали. Коли немає відповідальної служби, то і підтримувати територію в нормальному стані нема кому, повідомляють в мерії. Тож не дивно, що майданчик прийшов у непридатність уже через два роки після будівництва. Неодноразово цю територію намагалися забудувати, але міська рада її відстояла і рішенням виконкому призначила КП “Стадіон Спартак” балансоутримувачем.

Тож тепер спортивний простір знаходиться на балансі КП, яке відповідає за порядок, збереження та організацію заходів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *