В Одесі будують нову єврейську школу з Зіркою Давида. ВІДЕО

2 грудня 2021 року Одеський міський голова Геннадій Труханов на запрошення головного рабина Одеси та Півдня України Авраама Вольфа завітав до старшої школи Одеського приватного навчально-виховного комплексу «Хабад-Ор Авнер», розташованої на вул. Водопровідній, 13.

Як повідомив головний рабин Одеси і Півдня України Авраам Вольф, новий чотириповерховий корпус приватної школи “Хабад-Ор Авнер” зможе вмістити 500 учнів. Ще один корпус на 500 учнів побудують замість існуючої двоповерхової старої будівлі.

Як повідомили в Одеській міській раді, новий об’єкт відповідає всім сучасним будівельним нормам, вимогам інклюзивності та пожежної безпеки. Будівля передбачає розміщення навчальних класів, спортивної, актової та конференц-залів, кухонного блоку, адміністративних приміщень, а також житлових кімнат для дітей, які потребують повного пансіону.

вольфНа сьогодні будівництво школи виконано на 60%: завершено загальнобудівельні роботи, виконуються роботи з покрівлі будівлі, після чого розпочнуться роботи з облаштування фасаду та внутрішніх приміщень.

«Сьогодні в школі Хабад навчаються 400 дітей, але школа розміщується у різних будівлях різних районів міста. Нова школа розрахована на 500 дітей. Замість старих корпусів ми хочемо звести новий корпус на 500 місць. Але це у перспективі. Таким чином ми зможемо об’єднати всіх дітей в один комплекс школи Хабад на тисячу учнів», – зазначив головний рабин Одеси та Півдня України Авраам Вольф.

Представники єврейської громади звернулися до Геннадія Труханова за допомогою про заміну та перенесення теплотраси, а також щодо необхідності відведення землі під нову трансформаторну станцію, яка забезпечить електроенергією весь навчально-виховний комплекс. Мер Одеси доручив своїм заступникам сприяти у вирішенні цього питання.

«Я переконаний, що середовище формує свідомість людей. Від того, в яких умовах навчається маленька людина, яку якість знань отримує, такою особистістю та громадянином країни вона й виростає. Відзначу два моменти: всі діти, які навчаються у цій школі, навчаються безкоштовно. І ще: тут навчаються діти як із забезпечених сімей, так і діти без батьківського піклування. Вони тут рівні, і це вражає. Я радий, що єврейська громада залучила в місто інвестиції для будівництва цієї будівлі, бо це інвестиції в майбутнє. Сподіваюся, що 2 вересня 2022 року ми разом відкриємо нову сучасну школу Хабад», – наголосив мер Одеси Геннадій Труханов.

Усі кошти на будівництво виділяють меценати. Зараз школа розташовується в декількох будівлях, розкиданих по усьому місту. Після завершення будівництва усіх дітей зберуть в одному місці.

Цікаво, що що вхідна група разом з фасадом будівлі виконана у вигляді Зірки Давида, яка проглядається згори.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *