Як Тарутинська громада будує дитсадок у селищі Березине? ВІДЕО

Тарутинська громада взялася завершити добгобуд соціального об’єкту, який “застряг” на довгі роки, аби вирішити питання з чергою до дитячих закладів. Нового приміщення чекають 195 малят. Кошти виділені за президентською програмою “Велике будівництво”.
За ходом реконструкції на місці мало можливість спостерігати СИЛА ГРОМАД.

савва ЧернєвЯскраві фарби серед сільських пейзажів. У селищі Березине, що в Тарутинській громаді на Одещині, будують новий дитячий садок. Двоповерхова будівля розрахована на 90 дітей, і тривалий час стояла пусткою. Проте місцева влада взялася за відновлення робіт, адже в черзі – майже двісті малят від одного до шести років.

Голова Тарутинської громади Савва ЧЕРНЄВ розповідає: селище Березине – одне з найбільших  в громаді, друге після с. Тарутиного. Тут проживає 4,5 тисячі людей, багато дітей, тож єдиного садка на всіх не вистачає.

Тому новий дошкільний заклад додасть громаді ще й нових робочих місць.

БерезиноЦе будівництво почалось за попередньої влади, але ми фактично отримали тільки стіни. Новий садок буде сучасним, з усіма сучасними вимогами, заплановано два ігрові майданчика,   Головне, що є для кого працювати, цього року до першого класу в Березино набрали 38 дітей, і нас є школи, де взагалі не було перших класів, а тут все добре. Діти для нас на першому плані”, – поділився Савва ЧЕРНЄВ, голова Тарутинської територіальної громади.

На зведення дитсадка Тарутинська громада отримала кошти за президентською програмою «Велике будівництво». Обійшлись навіть без співфінансування. 7,5 млн гривень вже отримали на рахунок це половина вартості робіт. Іншу частину перерахують у 2022 році, тож разом на реконструкцію, облаштування території та наповнення закладу меблями, іграшками, піде 15 млн гривень. За ходом робіт слідкує і народний депутат Антон Кіссе, який лобіював в парламенті кошти на будівництво закладів освіти, медицини, доріг.

Зараз тривають масштабні роботи всередині будівлі. Нові вікна й двері з маталопластику вже встановлені, майстри прокладають мережі для опалення, води, каналізації.

Новий садок в Березіне матиме нові меблі, обладнання, передбачає інклюзивні групи, а на вулиці матиме два майданчика.

Як запевнив очільник Тарутинської громади, цей проєкт планують здати до старту шкільних занять у 2022 році.
Більше – у ексклюзивному ВІДЕО від СИЛИ ГРОМАД:
Авторка – Оксана Піднебесна

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *