В Одесі не вистачає кисню для хворих на коронавірус, а медикам доплачує міський бюджет – Труханов

Від початку жовтня кількість нових випадків захворювання на коронавірус в Одеській області перевищує тисячу за добу. Одеським лікарням потрібно близько 15 тонн кисню на день, а потужність виробництва в Одесі складає близько 10 тонн. Про таке на засіданні Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України повідомив мер міста Геннадій Труханов.

Лікарні всі заповнені, до 90% всіх пацієнтів у тяжкому стані та потребують кисневої підтримки. Наразі міським лікарням потрібно до 15 тонн кисню на добу. Потужність виробників у Одеському регіоні десь 10 тонн. Тому дефіцит є по виробництву. Ми готові розгортати ще ліжка, але їх ефективність буде нульовою, якщо в місті не буде вистачати кисню”, – повідомив міський голова.

За словами мера, в Одесі працює 7 медзакладів: 5 опорних, дитяча лікарня і пологовий будинок. На початку пандемії було менш ніж 200 ліжок з киснем, зараз їх 1148. У місті є 30 кріоциліндрів та 5 кисневих станцій, наразі очікують поставку ще 3. Після цього Одеса матиме 6-7 тонн власного кисню на день, додав Труханов.

Мер повідомив, що в місті мають бути такі препарати як “Ремдесивір”, “Актембра”, “Біовен”. Остання партія “Рембисевіру” постачалася, за його словами, ще на початку року.

По “ковід-пакету” НСЗУ медикам за роботу з хворими мають виплачувати до 300% від окладу, проте коштів, які надходять до лікарень, не вистачає. В результаті, за словами Труханова, медики отримують не більше 200% і гроші нібито виділяють із місцевого блюджету: до 10 тисяч залежно від посади, 10 тисяч також платять захворілим медикам і 100 тисяч сім’ям, де медики померли від коронавірусу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *