Як в Татарбунарах пройшов ярмарок голубів та декоративної птиці? ВІДЕО

У місті Татарбунари минулими вихідними відбулася виставка-ярмарок голубів, декоративних птахів і тварин. Захід щороку проводить Клуб голубників, любителів декоративної птиці «Турман» за підтримки Татарбунарської міської ради. Цього разу зустріч любителів птахів об’єднала учасників з усіх куточків Бессарабії. Місцева влада планує зробити ярмарок живності своєрідною візитівкою Татарбунарської громади. 

ТатарбунариЯскравий осінній захід традиційно зібрав власників пернатих на майданчику над рікою. Щороку тут вирує ціле пташине царство: екзотичних голубів, канарейок, папужок можна добре розгледіти, прицінитись і поторгуватись.

Віктор Антонович Мурзін – основоположник виставки птахів, займається птаством вже 10 років поспіль, після того, зізнається, як сильно захворів. Голуби, каже то його натхнення, в дома у селі Білолісся, має цілу ферму. Багато років очолює клуб любителів голубів і декоративної птиці, і зібрав навколо себе однодумців.

“Приїхало до нас багато і з Одеси, Рені, Ізмаїл, Рені, Тарутино. Є декоративна, льотно-спортивні породи. Моя улюблена птиця – павліни і якубіни. Це від душі”, – ділиться пан Віктор.

Ярмарок екзотичної та свійської птиці щороку проходить за підтримки Татарбунарської міської ради. Зараз громада налічує 10 населених пунктів, де мешкає переважно сільське населення, – а вдома люди тримають власне господарство.

Татарбунари“Дуже важливий захід, ми робимо з нього візитівку нашого міста, тому що люди з’їжджаються, знають що таке Татарбунарська громада. Особливо зараз, в період пандемії, людям потрібно чимось займатися. А це додатковий стимул показати досягнення, іншим навпаки – подивитися, побачити птицю і починають собі розвивати”, – каже Павло Мазур, керівник організаційного відділу Татарбунарської міської ради

Між тим, власники птиці діляться: годувати пернатих стало дорого: зерно росте в ціні. Тож багато хто залишив вдома лише кілька улюбленців. Але придбати на ярмарку пропонували не тільки екзотику, а й домашню свійську птицю. Півні, кури, качки, фазани, куріпки, різновиди кролів та нутрій презентували учасники виставки.

Кращі породисті екземпляри оцінило фахове журі. Організатори підвели підсумки: подяки і грамоти вручили кращим розвідникам екзотичних птахів. Переможців обдарували кубками й сувенірами, радість, посмішки, дружні обійми, і смачна козацька юшка від справжнього шеф-кухаря, – так завершилась виставка бесарабської живності в Татарбунарах.

Більше – у ексклюзивному ВІДЕО від СИЛИ ГРОМАД:

Авторка – Оксана Піднебесна

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *