Володимир Новацький вимагає не впускати в міську раду невакцинованих городян

21 жовтня депутати зібралися на чергову сесію Южненської міської ради. На початку засідання міської голова Володимир Новацький звернувся до присутніх з інформацією про кількість хворих COVID – 19 у місті та Одеській області.

За словами Володимира Миколайовича, ситуація украй критична, тому обмежувальні заходи в роботі міської адміністрації будуть посилені. За словами міського голови, місць в лікарнях немає. Місцева поліклініка переповнена пацієнтами, не усі можуть потрапити на прийом до сімейних лікарів. Також южненська лікарня не є опорною за надання допомоги пацієнтам з COVID – 19.

У зв’язку з цим, міський голова попередив депутатів, що після 7 листопада вхід до адміністрації буде можливим тільки за наявності ПЦР-тесту або сертифікату про вакцинацію для усіх без виключення. Думка депутатів відносно цієї новини розділилася.

Варто відзначити, що сьогодні з подібним зіткнулися депутати Одеської райради, які прийшли на чергову сесію, – учора голова райради Віталій Барвіненко прийняв рішення, що на сесію будуть допущені тільки вакциновані депутати з COVID- сертифікатами або з результатами ПЦР-тесту.

Один з депутатів, Харлампій Плачков відмовився виконувати вимогу. За його словами, він нещодавно переніс хворобу, вакцинуватися доки не збирається. Щоб переконатися у безпеці для себе і оточення, він здав тест на антитіла, і їх рівень виявився дуже високим – в результаті невеликої перепалки з начальником юридичного відділу районної адміністрації Романом Самофаловим, депутат безперешкодно потрапив на сесію.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *