Новий ректор: Одеський педуніверситет очолить Андрій Красножон

Доктор історичних наук, доцент, завідувач кафедри історії України та депутат Одеської обласної ради від партії “Європейська Солідарність” Андрій Красножон переміг на виборах ректора Південноукраїнського педагогічного університету імені К. Д. Ушинського.

Про це повідомила пресслужба університету.

Відповідно до результатів таємного голосування, за Андрія Красножона проголосували 359 людей (58,66%). За кандидатку Ганну Музиченко проголосували 162 людини (26,47%). Не підтримали жодного кандидата 6 людей (0,98%), 8 бюлетенів (1,3%) визнали недійсними.

Андрій Красножон повідомив, що сподівався на перемогу, адже, за його словами, кандидати були на одному рівні:

“Різниця між кандидатами була несуттєва. То проректор, я завідувач кафедри. Різниця адміністративного досвіду, але це справа наживна”, – відзначив він.

Красножон зазначив, що його призначать на посаду не раніше грудня, адже згідно з правилами його кандидатура має пройти перевірки:

“Це лише перший етап. Спочатку голосує колектив, а потім йде призначення від Міністерства освіти. Тоді вже буде доречно казати про перші кроки. Можу повторювати тільки те, що казав у програмі: модернізація та побудова позитивного іміджу, щоб ми могли вийти на конкурентоспроможний рівень”.

У своїй передвиборчій програмі новообраний ректор писав, що збирається розвивати наукову діяльність, поліпшувати якість освітнього процесу та зміцнювати матеріально-технічну базу, а також співпрацювати зі ЗМІ для покращення іміджу.

Відповідно до інформації на сайті університету, Красножон Андрій Васильович

  • У 2001 році закінчив історико-філологічний факультет Південноукраїнського державного педагогічного університету імені К. Д. Ушинського.
  • У 1999-2001 роках пройшов стажування в Університеті «Вища Антропологічна Школа» (м. Кишинів, Молдова) на факультеті культурної антропології.
  • У 2004 році закінчив аспірантуру на кафедрі всесвітньої історії Південноукраїнського національного педагогічного університету імені К. Д. Ушинського.
  • З 2004 року до 2013 року – викладач кафедри всесвітньої історії.
  • 2013-2015 роках – доцент кафедри історії України Південноукраїнського національного педагогічного університету імені К. Д. Ушинського.
  • З грудня 2015 року – завідувач кафедри історії України.

У 2020 році його обрали депутатом Одеської обласної ради від фракції «Європейська солідарність».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *