Жителі Холодної Балки підозрюють владу у розкраданні коштів на ремонті школи. ВІДЕО

У селі Холодна Балка, що на Одещині, – освітній скандал. Батьки учнів підозрюють, що кошти, виділені на ремонт шкільних приміщень та ремонт футбольного поля, були розкрадені. А це загрожує здоров’ю та безпеці дітей, більше того, – будівля школи у будь-який час може завалитись.

Про це йдеться в сюжеті програми “Гроші“, що вийшов на каналі 2+2.

“Нога на витяжці, знеболююче за розкладом.  Минулоріч Данилу Костюку довелося пройти через пекло: перелом обох кісток лівої гомілки. Семикласник грав у футбол на новенькому спортмайданчику біля школи, а коли на нього впав дорослий, дістав переламів ноги. Чому звичайне падіння призвело до такої важкої травми?”, – запитують автори програми.

Виявляється, причина – у неякісному покритті спортивної споруди.

“Це декоративний килимок, бачите? І не може бути на дитячий майданчик така продукція”, – показує місцева жителька Ольга.

А під ним – бетонна основа, а мало б бути спеціальтне м’яке покриття, на гумовій основі, аби діти не травмувалися при падінні. Тим часом на облаштування такої небезпечної споруди у Холоднобалківській школі з бюджету пішло 145 тисяч гривень.

школаЦе троянський кінь, на цьому покритті діти й далі будуть калічитись. Ворота незакріплені як треба, вни можуть упасти на дитину, і потім будемо шукати хто крайній”, – стурбована Євдокія Демшевська, колишня вчителька і бабуся одного з учнів.

Тому батьки учнів вже рік як вимагають показати сертифікат якості на вказаний майданчик, але марно. І це не єдина загроза дітям, попереджують активісти. Як розповіла пані Євдокія, у підвалі старі перекриття і бетонні плини, які ледве витримують навантаження. На її думку, “йде руйнація першого поверху школи”.  

Між тим, на укріплення фундаменту навчального закладу щорічно виділяють чималі кошти. Але от чи використали їх за призначенням, батьки дізнатись не можуть, – вхід до підвального приміщення зачинений, а ремонтів жодного разу не бачили.

Нагадаємо, село Холодна Балка входить до складу Нерубайської територіальної громади, а в місцевій школі навчається 458 дітей.

На запит від народного депутата Сергія Колебошина, стосовно безпеки шкільної споруди голова Олег Мишаглі відповів, що при перевірці загрози стану будівлі не виявлено. А замовником будівництва футбольного майданчику на території школи у 2020 році виступав відділ освіти Біляївської РДА, проте кошторисна документація та акти виконаних робіт передали в архів, – через ліквідацію Біляївського району.

Так чи інакше, редакторська група каналу звернулася до поліції з проханням перевірити, чи не розкрадено батьківські гроші та чи безпечно навчатись дітям у школі Холодної Балки?

Детальніше – у ВІДЕО:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *