Екологічне лихо: в селі Кубей нечистоти зливають у місцеву річку. ВІДЕО

На території Кубейської територіальної громади Болградського району громадські активісти виявили зливну трубу, з якої витікають нечистоти… у місцеву річку. 
За словами людей, які мешкають поруч, коли дме сильний вітер, то сморід від труби такий, що надворі перебувати взагалі неможливо: доводиться ховатись в будинках за наглухо зачиненими вікнами. Кажуть, така ситуація продовжується 15 років.
Як повідомили місцеві жителі, зливна труба відноситься до будинку за адресою: село Кубей, вул. Обзорна, 61, де мешкає Чеглатонев Петро Никодимович. Власник будинку є директором приватного винзаводу “Бостардо”, звідки нечистоти так само зливають у прилеглу зону.
Днями просто на вулиці це порушення активісти зафіксували на відео, – саме в момент, коли асенізатор збирається злити у водойму відходи з каналізації.
Жителі Кубея планують звернутися до екологічної служби Одеської області та інших відомств, відповідальних за збереження навколишніх територій.
Треба додати, що до кінця травня, у рамках обласної акції “За чисте дозвілля”, у громадах, подібні зливні труби і несанкціоновані звалища мали ліквідовувати жителі. Стосовно незаконної зливної ями жителі зверталися в сільську раду, але посадовці не побачили екологічного лиха.
В.о. голови Кубейської ради постійно відсутня на роботі, тоді як адміністративна комісія, яка була обрана на четвертій сесії восьмого скликання не виконує поставлених перед ними завдань, у тому числі складання актів перевірки і призначення штрафів порушникам. Людям, які скаржаться на порушників, грублять і погрожують”, – розповіли небайдужі кубейці.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *