Ренійська громада придбала комунальної техніки на 10 млн гривень. ВІДЕО

Очільник Ренійської міської громади, що на півдні Одеської області, Ігор Плехов розповів, які зміни жителям громади принесе закупівля нової техніки на 10 мільйонів гривень.

У місті Рені відбулася незвичайна подія – презентація техніки, яка надійшла на службу Ренійській громаді. На оглядини приїхали поважні гості з Києва.

“Якщо шість років тому у нас було тільки 5 одиниць техніки, то зараз вже – 25!  – Колись я виклав на своїй сторінці у Фейсбук фото великої кількості техніки і підписав: “Ренійська ЖКС в майбутньому”. І ось це майбутнє настало!”, – сказав директор ЖКС Андрій Медведик.

Кожне село Ренійської громади (за винятком Лиманського) отримало новий трактор з причепом і повним комплектом навісного устаткування.

“Такий трактор – три в одному: він може возити, може себе вантажити і може копати, – сказав Андрій Медведик.

“Для нас критичне питання – це вивезення сміття в селах,  Коли була створена Ренійська громада, ми направили технікові ЖКС по селах і вивезли в кожному до ста причепів сміття. Але люди продовжували його викидати. Коли була створена Ренийская громада, ми направляли техніку ЖКС по селах і вивезли в кожному до ста причепів сміття. Але люди продовжували його викидати. Коли я цим обурився, сказали: “У нас не організовано вивезення сміття”. Люди готові укладати угоди і оплачувати цю послугу. Тепер, коли в кожному селі є трактор, вивезення сміття ми можемо організувати. Грейдер, який ми закупили, дасть можливість своїми силами грейдерувати грунтові дороги, а їх у нас багато. Але це ще не усе. Зараз проводяться тендер на закупівлю екскаватора вежі для проведення земляних робіт – ми зможемо самостійно вирішувати проблему із затопленням наших населених пунктів, передусім Долинського і Новосільского”, – відзначив міський голова Ігор Плехов.

Можливість капітальних, на 10 мільйонів гривень, закупівель – це результат децентралізації, завдяки якій органи місцевого самоврядування отримали можливість самостійно розпоряджатися фінансами. Цю думку підкреслив народний депутат України Анатолій Урбанський, який на огляд техніки прибув до Рені з впливовими гостями з Києва – заступником міністра розвитку громад і територій України Іваном Лукерею та головою парламентського підкомітету з питань адміністративно-територіального устрою і місцевого самоврядування Віталієм Безгіним.

Після знайомства з Ренійською громадою говорили про плани її подальшого розвитку, та проблеми, які необхідно вирішувати ближчим часом.

ВІДЕО – “Рени Одесса”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *