Англійська – легко! Як одеська школа № 35 стала лідером у вивченні іноземної? ВІДЕО

Одеська СШ № 35 – лідер сучасних технологій та можливостей. Про це розповів директор Одеської спеціалізованої школи № 35 І-ІІІ ступенів з поглибленим вивченням англійської мови Одеської міської ради Одеської області Віктор Миколайович  АРВАТ, – учитель-методист, спеціаліст вищої категорії, кращий педагогічний працівник міста Одеси. За його ініціативи у 2020 році Одеська СШ № 35 стала лідером освіти України. 

Незважаючи на важкий “ковідний” навчальний рік, освітяни не знизили високу планку навчання у своєму закладі: взяли участь в різноманітних конкурсах і олімпіадах з англійської мови, в онлайн-форматі. Всього змагалися у знаннях 172 учні, виборовши 92 призових місця у чотирьох олімпіадах.

Як керівник закладу Віктор Миколайович Арват чимало уваги приділяє вдосконаленню системи виховної роботи, створенню належних умов для професійної культури педагогічних працівників. Перетворив навчальний заклад у школу нового типу, що поєднує в собі риси сучасних європейських навчальних закладів та кращі надбання національної української школи. Створив колектив однодумців, який бере участь в усіх методичних заходах району, міста, області тощо. Нагороджений Знаком «Відмінник освіти України», Ювілейною відзнакою «Будівничий української освіти», Медаллю «За заслуги в галузі освіти і науки», Орденом «Гордість і слава України», Знаком «Почесний педагог України».

Одеська спеціалізована школа № 35 І-ІІІ ступенів з поглибленим вивченням англійської мови в Одесі охоплює навчанням 1316 учнів. Школа заснована в 1962 році за спеціалізацією “поглиблене вивчення англійської мови з першого класу”. У 1994 році здійснено добудову приміщення на 280 місць, спортивної та актової зали,  їдальні, бібліотеки. На території школи обладнано два спортивних майданчики.

На базі школи працюють народний колектив України, ансамбль грузинського танцю «Сакартвелло», а також  спортивна секція з боротьби ушу ДЮСШ № 1, до складу якої входять 23 школяра, серед яких 15 чемпіонів та призерів національних чемпіонатів України, чемпіонату Європи та інших міжнародних змагань. 5 спортсменів виконали нормативи кандидатів у майстри спорту.

Ведеться активна співпраця  з вищими навчальними закладами міста: Одеським національним університетом ім. І.І. Мечникова, Політехнічним університетом, Одеською національною юридичною академією, Міжнародним гуманітарним університетом, Державним закладом «Південноукраїнський національний педагогічний університет ім. К.Д. Ушинського». Підтримуються й міжнародні зв’язки з Британською радою, відомими коледжами Лондона: «Роял Холовей» та «Роял Сеінт Майкл», французьким центром «Альянс», Американською радою з питань міжнародної освіти, Шуменським університетом у місті Варна (Болгарія),  Гете – Інститутом в Україні (в рамках проекту обміну учнями «Іспити у школах»).

Починаючи з  1995 року, щорічно, на підставі договору між Урядом України й Урядом США «Про гуманітарне та техніко-економічне співробітництво» на базі школи проходять відбіркові етапи конкурсу  за  «Програмою обміну майбутніх лідерів» (FLEX). За цей період 19 старшокласників стали переможцями конкурсу та протягом одного навчального  року  навчалися в США.

Серед останніх нагород –  відзнака проекту «Педагогічний олімп» 2021р.

Наша адреса: м. Одеса, проспект Гагаріна, 3       Тел. (048) 736-34-35

http://www.prvo.od.ua/school/s35/                                E-mail: school35odessa@ukr.net 

Матеріал створено на умовах партнерської співпраці

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *