Трьох калік-безхатченків з одеської лікарні виписали…. на цвинтар. ВІДЕО

5 червня на Другому Християнському кладовищі знайшли трьох чоловіків, вони стверджували, що є пацієнтами Одеського обласного центру психічного здоров’я та їх сюди відвезли працівники закладу. Сам директор медзакладу розповів, що його підопічні пішли самі, а виписані вони за вимогами МОЗ та НСЗУ.

бездомніЧоловіки з інвалідністю, і могли пересуватися тільки поповзом. Вони розповіли, що їх вивезли з території психлікарні на Воробйова, 9, і залишили на кладовищі біля склепу.

Працівники цвинтаря купили бідолахам продукти, а згодом їх перевезли до Центру реінтеграції безхатченків, що по вулиці Ціолковського в Одесі. Варто зазначити, що всі вони були позбавлені візків, тому пересуватися майже не могли.

Напередодні події працівники психлікарні вмовили їх написати заяву про виписку зі стаціонару. Директор медзакладу переконує, що такого не було. Проте пацієнти дійсно виписані, адже, згідно з реформою галузі охорони здоров’я, не мають права там перебувати.

“Ми бачили трьох людей, які були в спокійному стані, без будь-яких агресивних дій, без будь-яких галюцинаторних переживань. За вимогами міністерства, за вимогами НСЗУ, ці пацієнти, оскільки не мають гострої психологічної патології, вони не повинні знаходиться в психіатричних стаціонарах”, – заявив директор Одеського обласного центру психічного здоров’я Анатолій Волощук.

У Центрі, в якому знаходяться чоловіки, розповіли, що готові надати їм необхідну допомогу, однак залишитись тут вони не можуть, оскільки їх необхідно перевести в спеціальний притулок. Тим часом в лікарні на Воробйова, 9, залишаються ще 20 подібних пацієнтів, чия доля – невідома.

ВІДЕО – Сергій Бакуменко:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *