В Одеській області найбільше п’ятизіркових готелів в Україні

В Україні діють близько 3 тисяч готелів, 8% із них мають кваліфікаційні зірки. Найбільше п’ятизіркових готелей – в Одесі та Одеській області.

Як повідомляє Укрінформ, про це в ефірі телеканалу “Дом” розповіла голова Державного агентства розвитку туризму України Мар’яна Олеськів.

Що стосується п’ятизіркових, то найбільше їх в Одеській області — в Одесі та регіоні 15 готелів. 10 — у Києві, по 3 — у Харкові та у Львові. Є ще в декількох містах. У Дніпрі, якщо не помиляюся”, — перерахувала Олеськів.

За її словами, в Україні всього близько 3 тис. готелів, але це не точна цифра. При цьому на сьогодні 248 готелів мають зірки від однієї до п’яти.

Бо точно ніхто не знає, тому що у нас немає саме туристичної статистики. Але ми над цим працюємо”, — сказала Держтуризму.

Олеськів нагадала, що Держагентство розвитку туризму повноцінно працює з 1 квітня 2020 року, але на рік був припинений процес категоризації готелів.

“Видачу зірок ми почали тільки в березні, тому що на якийсь час ця функція заморозилася. Річ у тому, що було створено Держагентство, але нормативна база не була змінена. І ми майже рік змінювали низку документів і потім знову почали видавати зірки”, — пояснила Олеськів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *