Затримали на 5 років: до Одеси з полону в Шрі-Ланці повернули моряка

4 червня до Одеси повернувся моряк Геннадій Гаврилов, якого протягом п’яти років тримали під арештом в Шрі-Ланці.

Про це повідомив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

«Вітаю з поверненням додому українського капітана судна Avant Garde Геннадія Гаврилова, якого з 2016 року утримували в Шрі-Ланці за безпідставними обвинуваченнями. Дипломати були поруч і боролися за звільнення. В кінці травня суд нарешті його виправдав», – написав Кулеба в Twitter.
Як уточнили в Профспілці працівників морського транспорту України, Геннадій Гаврилов був капітаном судна Avant Garde (прапор Шрі-Ланки), яке забезпечувало безпеку на морі, запобігаючи нападу піратів. На борту судна відповідно до його призначенням була зброя і боєприпаси.

Восени 2015 року Avant Garde стояв на якорі поза територіальними водами Шрі-Ланки за вказівкою компанії-оператора судна. Гаврилов очікував дозволу, щоб зайти в порт, але місцева влада затримала судно і примусово завела в територіальні води Шрі-Ланки. Avant Garde поставили на стоянку в порту, а Гаврилов залишився на борту в якості капітана.

Наприкінці червня 2016 року чоловіка заарештували за незаконне ввезення зброї в країну. Гаврилова помістили спершу до в’язниці, де він провів 9 місяців, а потім під домашній арешт і поселили в офісі компанії-оператора судна Avant Garde. За рішенням суду, весь цей час йому було заборонено залишати територію держави. У травні поточного року суд зняв з моряка всі звинувачення і йому дозволили повернутися додому.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *