У санаторному закладі Сергіївської ОТГ отруїлися 30 дітей

У селищі Сергіївка Одеської області зареєстровано масове захворювання на гастроентероколіт у дитячому закладі санаторного типу. Про це 8 червня повідомив Центр громадського здоров’я.

Захворіли 30 дітей віком до 15 років. Захворілі скаржилися на біль у животі, нудоту, загальну слабкість, блювоту, пронос, підвищення температури тіла в межах 37,5–39С.

Серед захворілих — 17 дітей із перебігом хвороби середньої важкості, шістьох із них госпіталізували й наразі вже виписали. Інші 13 дітей із легким перебігом перебувають в окремому корпусі закладу під наглядом медичного працівника.

Після цього почали епідеміологічне розслідування – відібрали проби харчових продуктів на патогенну мікрофлору, проби сировини і питної води, змиви з об’єктів зовнішнього середовища.
Також провели обстеження працівників харчоблоку та контактних дітей. Проведена заключна дезінфекція у всіх приміщеннях закладу.
Епідрозслідування встановило, що причиною спалаху стало недотримання персоналом санітарно-епідеміологічного режиму в установі, а також порушення вимог щодо ізоляції та госпіталізації хворих дітей на території закладу.
На минулих вихідних стало відомо, що в Сергіївці отруїлися восьмеро дітей у віці від 8 до 10 років. Вони приїхали для участі в футбольних змаганнях.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *