Мільйонери за парканом: одесити вимагають повернути прохід до моря. ВІДЕО

В Одесі мітингувальники організували протест на вулиці Фонтанська, 159. Люди тримають в руках плакати з відомими прізвищами одеських бізнесменів. Стверджують, що на землі колишнього дитячого санаторію “Сонячний”, у прибережній зоні, незаконно звели маєтки для заможних одеситів. Учасники акції вимагають повернути дитячому табору вкрадену ділянку розміром 1,7 га, а до початку оздоровчого сезону відкрити прохід до моря.

ФонтанПоверніть землю, вкрадену в дітей!”, “Місто дарує землю бандитам, які її раніше вкрали”, “Руки геть від проходу до моря!“, – з такими лозунгами стоять одесити біля високого мурованого паркану, що веде до заможних маєтків. Пояснюють: на карті міста тут досі є прохід на морське узбережжя Одеси, проте вже 20 років тому цю території незаконно вкрали в одеситів.

Історія сумнівного відчуження земель веде свій початок з 90-х років, розповідає Олександр Мальцев, один з активістів. Тоді землю віддали приватній структурі нібито для обслуговування дитячого санаторію. Натомість побутові будівлі державного закладу знесли, а на їхньому місці звели 5 великих будинків. Серед теперішніх мешканців у престижному районі на Фонтані тепер відомий директор будівельної компанії Бумбурас, винороб Гулієв, і навіть “господар” клубу “Ібіца”.

“Незаконно знесли всі будівлі санаторію і збудували маєтки бізнес-класу, %D яких живуть зараз мільйонери наші одеські“, – розповідає Олександр Мальцев.

МальцевІмена з прізвищами одеситів-мільйонерів активісти наклеїли на підмурки при вході до апартаментів. Учасники мітингу кажуть: замість судового позову за порушення умов обслуговування території, мерія виділила ще додаткову територію, – таким чином територія захопленої землі досягла 1,7 га. Пізніше власники будівель узаконили їх через суд, проте місту від появи нових господарів нічого не дісталося. Більше того, загарбали і тутешній прохід до моря.

“На прохід сьогодні у них жодних документів нема. Просто самовільно був перекритий. Райадміністрація Київська жодного припису на демонтаж огорожі не виписувала, міська рада не зверталась, тобто всім підходить, що прохід до моря забрали”, – пояснює Дмитро Тарановський, голова ГО “Вартові законності”.

На думку правозахисників, мінімум, який мали б зробити нові власники землі за парканом – реконструювати територію занедбаного дитячого санаторію, що з ними межує. Активісти стверджують, вже не раз звертались до правоохоронних органів, та все марно. Жодної копійки від використання земель у прибережній зоні Одеси міський бюджет не отримав. І це при тому, що одна сотка тутешньої землі оцінюється у 50 тисяч доларів.

Більше – у відео від Медіа-Інформ:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *