Вхурделило: на Одещині снігопад знеструмив 43 села

З ночі 27 січня замітає всю територію Одеської області, сипле мокрий сніг. Як повідомляє пресслужба ДТЕК Одеські електромережі, знеструмлено 43 населених пунктів,  найбільше – у Роздільнянському, Одеському, Ізмаїльському та Білгород-Дністровському районах.

Над усуненням наслідків негоди працюють 89 бригад (282 працівники і 110 одиниць техніки).

У Визирській громаді через негоду з шостої ранку відсутнє електропостачання у Любополі, Ранжевому, Мар’янівці та Визирці. Станом на 9 ранку у Ранжевому фахівці Лиманського РЕМу почали усувати наслідки обриву електричного дроту. У Першотравневому, Кінному, Зорі Труда, Новій Вільшанці та Порту також відсутнє електропостачання. Коли повернеться світло, поки невідомо.

В Лиманській громаді Білгород-Дністровського району відключені від світла села Зарічне, Новоселиця, Трапівка, частково – адмінцентр громади, село Лиман. Розгортати від снігу місцеві дороги працівники комунального підприємства почали з 6 години ранку.

Енергетики просять жителів Одеси і області проявляти обережність у разі виявлення пошкоджень на лініях електропередач і не наближатися до проводів.

Через складні погодні умови зранку обмежений рух великовантажного транспорту на автошляхах М-05 Київ-Одеса; М-15 Одеса – Рені; М-14 Одеса – Мелітополь; М-16 Одеса – Кучурган. Водіям фур рекомендують прямувати до місць відстою на АЗС.

дерева

Як попередили синоптики, снігопад не припиняється і його пік очікується до обіду. Прогнозується випадання більш ніж місячної норми опадів. Крім того, ситуацію ускладнює сильний вітер, до 15-20 метрів на секунду.

На багатьох вулицях Одеси утворилися затори, стоїть майже весь центр міста. Також не працюють кілька трамвайних маршрутів. Крім того, декілька дерев, що нем витримали натиску шквального вітру, впали на припарковані автівки.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *