У Гетьманівську церкву влучила блискавка

Рятувальники загасили пожежу в церкві села Гетьманівка Савранського району Одеської області, яка зайнялася через влучання в храм блискавки. 

Про це повідомила пресслужба ДСНС України в Одеській області.

Рятувальники проклали рукавну лінію, встановили пожежну трьохколінну драбину та забезпечили подачу води для гасіння вогню на висоті куполу. Вогнеборці пожежу локалізували о 10:55 та її ліквідували о 11:15 на площі 15 квадратний метрів . Загиблих та постраждалих немає. Недопущене розповсюдження вогню на приміщення церкви.

До ліквідації пожежі залучались п’ять чоловік особового складу та одна одиниця основної пожежної техніки. Ймовірною причиною пожежі вважається враження блискавки.

Йдеться про храм добудований та освячений у 1876 році. Село є одним з центрів маєтків колишніх польських магнатів князів Любомирських.

Близько 1779 року польський гетьман Сосновський, видав свою єдину доньку, за князя Йосипа Любомирського. Останній зі своєю молодою дружиною подорожував по своїм новим маєтків, і під час однієї із стоянок біля нинішньої Гетьманівки, молода княгиня замилувалася живописом цієї місцевості і попросила князя заснувати тут село.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *