На боротьбу з COVID-19 місцеві бюджети витратили 3,03 млрд грн – Мінфін

Міністерство фінансів України продовжує проводити моніторинг бюджетних видатків на придбання розпорядниками (одержувачами) бюджетних коштів товарів, необхідних для здійснення заходів із боротьби з коронавірусом.

“На закупівлю за спрощеною процедурою товарів та послуг для запобігання поширенню COVID-19 витрачено 5,4 млрд грн”, – повідомляє Міністерство фінансів України.

За даними Держказначейства, станом на 27 серпня 2020 року на придбання за спрощеною процедурою закупівлі товарів та послуг для боротьби з поширенням COVID-19 за рахунок бюджетів усіх рівнів здійснено платежів на суму 5,36 млрд грн: 2,33 млрд грн з держбюджету та 3,03 млрд грн з місцевих бюджетів.

За серпень 2020 року витрачено понад 850 мільйонів гривень.

Тим часом, в Асоціації міст України стверджують: основний тягар по боротьбі з пандемією ліг на місцеві бюджети. Українські громади – міста, селища, села – активно долучилися до протидії поширенню коронавірусу. Місцеве самоврядування, крім запровадження карантинних заходів, від березня 2020 року виділяє кошти на підвищення зарплат медикам, закупівлю ліків, масок, тестів, обладнання, організовує підвіз медиків на роботу, доставляє продукти для літніх людей і соціально незахищених сімей.

“АМУ постійно привертає увагу органів державної влади до цього питання і просить не залишати громади сам на сам з проблемами у сфері охорони здоров’я! Щоб подолати поширення коронавірусу необхідні матеріальні і технічні ресурси в обсягах, що перевищують можливості регіонів. Вирішення усіх проблемних питань територіальних громад в умовах надзвичайної ситуації в країні та запровадження реформ в медицині, вимагають концентрації зусиль і потребують залучення значно більших ресурсів з державного бюджету”, – повідомляють в організації.
Детальніше зі структурою касових видатків за період з 1 березня по 27 серпня 2020 року включно можна ознайомитись на інфографіці (Мінфін).

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *