Дистанція, антисептик, маски: як працюватиме Лиманський НВК? ФОТО

День знань для учнів Лиманського навчально-виховного комплексу, що в Татарбунарському районі Одеської області, уперше минув в умовах карантину. Про це розповів директор школи Олександр Федоров.

Найперше, – на вході до школи для учнів поставили антисептики та встановили контейнери для використаних засобів індивідуального захисту.

1 вересня в умовах карантину: як зустріли навчальний рік на Одещині

Крім того, керівник школи запевнив: щодня перед початком роботи працівникам школи та вчителям вимірюють температуру. А також за їхнім станом протягом робочого дня слідкує медсестра.

1 вересня в умовах карантину: як зустріли навчальний рік на Одещині

Що стосується дітей, вчителі перед початком уроку проводять опитування дітей на стан їхнього самопочуття, на виявлення ГРВІ. Далі медична сестра одягнувши дитині маску ізолює її в спеціальну кімнату , де перевіряє на наявність тих чи інших ознак хвороби”, – розповів директор.

Школа Одеса

Він зазначив, що учням проводитимуть температурний скринінг лише тоді, коли в дитини будуть ознаки гострої респіраторної інфекції. На такий випадок у школі обладнали кімнату для тимчасового ізолювання працівників чи дітей.

На уроках вчителям та учням дозволили перебувати без масок. Однак вчитель має слідкувати за дотриманням дистанції між дітьми, а також зберігати відстань під час пояснення матеріалу.

Школа Одеса

На свіжому повітрі ми не практикуємо носіння маски, лише в ближньому контакті. А при вході в саме приміщення обов’язково надягається маска, це стосується як працівників, так і учнів 5 – 11 класів. Що стосується учнів початкової школи, то вони в коридорах знаходяться без масок і на уроках також”, – пояснив директор.

Школа Одеса

За словами Олександра Федорова, учні за партою сидять по одному, оскільки площі кабінетів вистачає для дотримання дистанції.

Школа Одеса

“Більшість класів обладнані одиночними партами, є можливість розмістити учнів індивідуально. У нашій сільській школі кількість учнів невелика, у старшій школі в 11 класі 7 учнів, а у 10 класі – 12, тобто в середньому 15 учнів у класі”, – пояснив Федоров.

Школа Одеса

Так виглядає вбиральня Лиманського НВК.

“У туалетах у нас встановлені сушарки для рук, є в достатній кількості миючі засоби, та паперові рушники, думаю, ми готові”, – розповів Олександр Федоров.

Директор навчального закладу зазначив, що першу виховну годину присвятили темі, як навчатися у безпечному середовищі, де учні знайомились із правилами, яких потрібно дотримуватись, щоб уберегти себе.

Школа Одеса
А правила носіння маски для учнів розмістили на вхідних дверях до школи.
Джерело – Суспільне. ФОТО – Лиманський НВК

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *