З вересня в Ізмаїлі запрацює новий спортивний ліцей

Рішенням 54 -тої сесії Ізмаїльської міської ради в Ізмаїлі створений новий комунальний неприбутковий учбовий заклад – “Ізмаїльський спортивний ліцей”.

Про це повідомляє  “Бессарабіяinform”.

Згідно зі статутом новоствореної установи, Ізмаїльський спортивний ліцей є закладом спеціалізованої освіти, яка забезпечує здобуття освіти спортивного профілю одночасно із здобуттям повної загальної середньої освіти на III рівні. Підпорядковуватиметься він відділу освіти Ізмаїльської міської ради.

Основними цілями створення нового спеціалізованого закладу є відбір і спортивна підготовка обдарованих дітей, створення умов для розвитку їх індивідуальних здібностей з метою досягнення високих спортивних результатів у поєднанні з отриманням учнями відповідної освіти. Серед поставлених завдань – “забезпечення, організація і проведення інтенсивного і високоефективного навчально-тренувального процесу, забезпечення участі учнів у спортивних змаганнях різного рівня, підготовка спортсменів з видів спорту, визнаних в Україні, виховання свідомого відношення до свого здоров’я та здоров’я інших громадян як вищої соціальної цінності, формування гігієнічних навичок і основ здорового способу життя, збереження і зміцнення фізичного і психічного здоров’я та інше”.

Освітній процес в ліцеї мають організувати відповідно до спеціально розробленої освітньої програми, затвердженою педрадою. Навчально-тренувальний процес, тренувальна робота і підготовка спортсменів здійснюватимуться за типовим навчальним планом з видів спорту і відповідно до програм, розроблених Всеукраїнськими спортивними федераціями і затверджених Мінмолодьспорту України.

До одного класу спортліцею планується набирати не більше 30 дітей. Зарахування учнів для здобуття спеціальної освіти спортивного профілю проводитиметься на конкурсній основі.

У статуті місцезнаходженням новоствореного учбового закладу позначена будівля міськради (проспект Суворова, 62). Де проходитиме освітній і тренувальний процес надалі, після оформлення усіх реєстраційних документів, стане відомо згодом.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *