Злочинці з Одеси утримували бізнесмена і погрожуючи вбити, вимагали викуп з його родини. ВІДЕО

Двоє зловмисників виманили 37-річного чоловіка на зустріч і, погрожуючи фізичною розправою, змусили підписати боргову розписку, в якій йшлося про більше двохсот тисяч доларів США. Не отримавши грошей, правопорушники вивезли свою жертву в заздалегідь обумовлене зі своїм третім спільником місце в Одесі, де не лише подвоїли суму «боргу», а й додали до нього рухоме та нерухоме майно потерпілого. 

Про це повідомили в пресслужбі Нацполіції в Одеській області.

Впродовж трьох днів підозрювані силою утримували чоловіка, погрожуючи вбити не лише його, а й усіх членів родини. Врешті потерпілий здійснив кілька операцій з перерахунку частини грошей зі свого крипто-акаунту на акаунт вимагачів. Під час останньої спроби заволодіти чужими грошима зловмисників затримали оперативники управління карного розшуку ГУНП та Шевченківського відділення поліції Одеси, за силової підтримки спецназівців.

Затримані – уродженці Дніпропетровської та Донецької областей, які проживають в Одесі, віком від 28-ми до 31-го років. Дії усіх трьох слідчі кваліфікували за ч.2 ст.146 Кримінального кодексу України як незаконне позбавлення волі або викрадення людини. Двом із них також повідомили про підозру за ч. 4 ст. 189 ККУ – вимагання.

У якості запобіжного заходу суд обрав одному з фігурантів тримання під вартою, а його спільникам – домашній арешт. Досудове розслідування наразі триває. П

одію кваліфіковано за ч. 2 ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини) та ч. 4 ст. 189 (вимагання) Кримінального кодексу України.

ВІДЕО – Нацполіція в Одеській області:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *