У Затишанській ОТГ заборонили роботу ринків

З 8 травня на території Затишанської селищної об’єднаної громади, що на Одещині, принипили реалізацію продуктів на місцевих ринках.

Про це повідомив голова ОТГ Геннадій Топольницький на своїй сторінці у Фейсбук.

затишшя За його словами, таке рішення місцева влада прийняла з недотриманням підприємцями встановленого режиму роботи на ринках. Багато хто нехтує правилами: не дотримується дистанції, не носять захисні маски, а торгівля продуктами ведеться з порушеннями, зокрема і з землі.

“Причина: вкрай безвідповідальне ставлення людей до вимог роботи ринку та працівників, неможливість контролю відстані між покупцями, недотримання масочного режиму та загроза занесення вірусу з інших районів (деякі підприємці сьогодні були з Ширяївського та Окнянського районів)”, – повідомив очільник громади.

І в Окнянському, і в Ширяєвському районах Одещини, які межують з Затишанською ОТГ, раніше були зафіксовані випадки інфікування на Covid-19. Продукти в Затишшя також привозять підприємці і з міста Подільськ, де зафіксовано найбільший спалах коронавірусу в Одеській області.

На думку Геннадія Топольницького, відповідальність за недопущення поширення вірусу в районі місцева влада несе разом з Захарівським управлінням Дерспоживслужби і поліцією. Тому прийняли спільне рішення про закриття ринків у селищі Затишшя та сусідній Захарівці – до покращення епідеміологічної ситуації.

Не всі місцеві мешканці ініціативу підтримали: в коментарях повідомляють, що розуміють всю серйозність ситуації, але торгівля продуктами перемістилася на стихіний ринок.затишшя

Ми ж не камікадзе, щоб свідомо самим наражати себе і оточуючих на небезпеку. Якщо проблему можна уникнути, це потрібно зробити. Життя і здоровя важливіші, ніж копійки вторговані на базарі. Це моя особиста думка. І ще одне. Вторгувати можна копійки, а, не дай Бог, захворівши “влетіти” на сотні і тисячі гривень. Ось і зважайте кожен для себе”, – вважає Вікторія Майнич.

ЗатишшяЯк поставщики з Подольска ( Котовска ) розвозять товар по всьому району то це нормально, всі на це закривають очі. А як базар відкрити то не можна! А що людям робити? Багато хто жив з того що продавав на базарі. Як ті що торгують на вулиці між Смаком і Галиною , вітер піднімається весь бруд з землі і несе на овочі і все інше! То значить тут можна торгували а на базарі не можна. Моя особиста думка, що базари повині бути відкриті”, – пише Оксана Каранда.

Нагадаємо, в Україні, у зв’язку з пом’якшенням карантину, з 1 травня 2020 року дозволили роботу продуктових ринків. Тим часом, захворюваність на коронавірус не йде на спад. ПЛР-тестування виявили на 13 травня 27 нових випадків інфікування, всього на Одещині налічується 680 хворих.

ФОТО – зі сторінки Геннадія Топольницького у Фейсбук.

Авторка – Оксана Піднебесна

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *