У Чорноморську застрахували медиків швидкої і сімейних лікарів

199 медиків Чорноморської лікарні, які задіяні у боротьбі з коронавірусом, отримують страхові поліси. Благодійний Фонд “Здоров’я Чорноморська”, як напередодні з медиками швидкої допомоги, оплатив страховки, – згідно зі списками, наданими керівництвом лікарні.

“Місто Чорноморськ – це велика сім’я. Перед загрозою ми стаємо мудрішими, згуртованішими, об’єднуємося, щоб допомагати тим, хто на передовій, хто понад усе потребує підтримки. Як у будь-якій родині, ми розуміємо, як важливо, щоб кожен почував себе захищеним, особливо в цей непростий час. Зробили дуже добру справу – вже застрахували працівників швидкої допомоги, тепер – співробітників стаціонару і сімейних лікарів. Зустрічався з медиками, вони говорять, що тепер відчувають, що про них піклуються, їх підтримують”, – розповів заступник міського голови Ігор Лубковський.

Страхові поліси отримують працівники інфекційного, рентген-діагностичного і приймального відділень, реанімації, лаборанти, а також сімейні лікарі і молодший медичний персонал амбулаторій, які контактують або мають високий ризик контакту з інфікованими COVID – 19.

У разі підтвердженого інфікування на коронавірус, медики отримають усю необхідну допомогу для лікування.

Програма “Турбота 24/7” від “Української пожежно-страхової компанії” окрім виплати на лікування передбачає і медичне консультування, так званий, “медичний конс’єрж” – фахівці можуть проконсультувати або надати психологічну допомогу. І головне, у разі підтвердженого інфікування COVID – 19, медики отримають виплату на амбулаторне або стаціонарне лікування, за необхідності – реанімацію”, – повідомила юристка благодійного Фонду Олена Шоларь.

Олена Шоларь відзначила, що юристи Фонду відпрацювали багато пропозицій страхових компаній. Багато компаній відмовлялися страхувати лікарів, – через високі ризики, особливо на фоні високої захворюваності серед медичного персоналу.

Нагадаємо, що співробітники комунального підприємства “Чорноморська лікарня”, задіяні в ліквідації наслідків коронавирусной інфекції, отримали 200% надбавки до зарплат. Виплати у квітні забезпечили за кошти міського і обласного бюджетів. Доплати у тому числі отримали медичні працівники, які безпосередньо борються з пандемією, – лікарі, медсестри, водії.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *