В Арцизі знайшли додаткових 500 тисяч гривень на медицину

29 квітня відбулася позачергова сесія Арцизької міської ради, де основним питанням було виділення коштів на допомогу медикам.

Напередодні до міської ради надійшли звернення від керівника КУ “Арцизька центральна районна лікарня” Євгенія Челака і директора КУ “Центр первинної медико-санітарної допомоги” (ЦПМСД) Людмили Федорової про виділення фінансів на боротьбу з коронавірусом COVID – 19. Зокрема, потреби районної лікарні складали 379,3 тисячі гривень, – на ці кошти планували закупити дезинфікуючі засоби, медичні рукавички, захисні маски, зонд для посіву на ПЛР, одноразові захисні костюми.

У тому числі 258 тисяч гривень необхідно спрямувати на ремонт інфекційного відділення для того, щоб привести його у відповідність з вимогами по наданню кваліфікованої медичної допомоги при небезпечних захворюваннях.

Нагадаємо, будівля, в якій знаходиться інфекційне відділення, розташована за межами медичного комплексу районної лікарні. Приміщення давно потребують якісного ремонту. У зв’язку зі спалахом коронавірусу гостро постало питання забезпечення усім необхідним цього відділення.

На попередній сесії районної ради було виділено 321, 4 тис грн на прокладення кисневої магістралі, що дозволить забезпечити роботу апаратів штучної вентиляції легенів. Крім того, два місцевих підприємця придбали три кріоциліндра для забезпечення киснем апаратів ШВЛ.

Також депутати розглянули запит директора Центру ПСМД на 104,2 тис грн, з яких 65 тис грн потрібні для придбання устаткування і палива, а ще 38 570 грн – на придбання лікарських і дезинфікуючих засобів та засобів індивідуального захисту.

Депутати бурхливо обговорювали, звідки “зняти” гроші, щоб спрямувати фінансування на медицину. Зрештою вирішили гроші вилучити з харчування школярів 1-4 класів в міських школах у розмірі 365,9 тис гривень, а також з програми компенсації пільг на проїзд в міському транспорті у розмірі 117,2 тис гривень.

Таким чином, медичні заклади будуть повністю профінансовані згідно запитів їхніх керівників.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *