На протидію коронавірусу Чорноморська міська рада спрямувала понад 14 млн гривень

На виконаня заходів, пов’язаних із запобіганням виикненню та поширенню коронавірусної хвороби (Covid-19), Чорноморська міська рада Одеської області внесла доповнення до бюджету на 2020 рік. Згідно з документом місцеві урядники виділили додатково 14 мільйонів 373,3 тисяч гривень.

Про це повідомили в Одеському регіональному відділенні Асоціації міст України.

Так, з виділених коштів 4,5 млн гривень спрямують на доплати медичним та іншим працівникам, які безпосередньо зайняті на роботах, пов’язаних з ліквідації захворювання серед людей на коронавірусну хворобу.

На придбання медикаментів передбачили 1 млн 84 тисячі гривень.

Серйозну суму виділили і на придбання медичного обладнання. Зокрема, на закупівлю апаратів штучної вентиляції легенів, аерозольного генератору гарячого туману, ультрафіолетовий випромінювач, інфузійні насоси та монітори передбачили трохи більше 3,3 млн гривень.

Ще 2,7 млн гривень збираються виділити на придбання засобів індивідуального захисту, 1,1 млн гривень на дезинфекцію і 1,4 млн гривень – на придбання тестів, послуги з траспортного перевезення медичних працівиків та інше.

Як повідомляла СИЛА ГРОМАД, Чорноморськ став одним з міст на Одещині, де були зафіксовані перші хворі на коронавірус. До прийому пацієнтів, хворих на Covid-19, тут підготували окрему лікарню.

Всього на 27 квітня спалахи зафіксовано у 11 містах та 17 районах області.

За повідомленням Одеської ОДА, епідемічна ситуація в регіоні залишається нестабільною. За тиждень кількість пацієнтів із підтвердженим коронавірусом зросла майже на 100 осіб.

Найбільші спалахи зафіксовано у:
м. Одеса – 57 (діти – 3, медпрацівники – 8 )
м. Подільськ – 93 (1 – дитина, медпрацівники –43),
Біляївський район – 30 (медпрацівники – 2).

Авторка – Оксана Піднебесна

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *