Міністерство охорони здоров’я очолив колишній голова ОДА Максим Степанов

Верховна Рада України на позачерговому засіданні 30 березня з другої спроби все ж проголосувала за призначення на посаду міністра охорони здоров’я Максима Степанова.

За відповідне рішення проголосували 246 депутатів.

Раніше за призначення Степанова проголосували лише 217 парламентарів за 226 необхідних.

Нагадаємо, Максим Степанов народився в сім’ї медиків міста Сковородино Амурській області, але незабаром його сім’я перебралася до України.

Сам він хірург за першою освітою, але медиком не працював, дружина – нефролог вищої категорії.

З 2017 по 2019 рік Степанов був керівником Одеської обласної державної адміністрації, де замінив Михеїла Саакашвілі. У розпал передвиборчої кампанії був звільнений з цієї посади 10 квітня 2019 року  п’ятим президентом Петром Порошенком.

Тоді ж, під час президентської кампанії, вступив у відкритий конфлікт з Петром Порошенком. Як відзначав Степанов, він не захотів роздавати по 1000 гривень з бюджету “під вибори”, за що був відсторонений.

Інші джерела повідомляли, що Степанова негласно звільнили за спроби “домовитись” з опозиційною до Порошенка партією “Слуга народу”,  мовляв, він це робив ще перебуваючи на посаді голови ОДА. Що цілком ймовірно, адже Степанова в Одесі називають креатурою ще одного екс-губернатора – Ігора Палиці, який в свою чергу давно перебуває “в орбіті” одіозного оліхарха Ігора Коломойського, який активно підтримував під час виборів Володимира Зеленського.

Варто зазначити, що за президенства Зеленського, а це трохи більше 10 місяців, міністерство охорони здоров’я отримало вже третього очільника. Першою, в уряді Гончарука, була Зоряна Скалецька, другим – Ілля Ємець, а зараз, у розпалі боротьби з пандемією коронавірусу призначено Степанова. Чи надовго вдасться затриматись новому міністру цього разу – побачимо.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *