Курортний сезон може обійти одеський пляж «Дельфін»

Мерія Одеси планує закрити пляж «Дельфін» під час курортного сезону 2020 року через танкер «Delfi». Таким чином хочуть вберегти відпочивальників.

Про це повідомили під час сесії Одеської міськради.

Віце-мер Андрій Котляр заявив, що шансів на швидку ліквідацію наслідків аварії немає.

Танкер, який сів на мілину в акваторії пляжу «Дельфін», загрожує не лише зривом курортного сезону в місті, а й може призвести до серйозної екологічної катастрофи. Якщо корабель не зможуть підняти, тоді доведеться розбирати на частини, що займе значно більше часу. Пан Андрій запропонував закрити пляж на курортний сезон та установити стаціонарний охоронний пост.

Діяти Одеський порт, а саме він буде займатися цією проблемою, зможе лише після 31 березня. До цього терміну власник сам може розпочати роботи. Однак він (колишній депутат Миколаївської облради від Партії регіонів Олег Ковтунов) затягує процес і, швидше за все, цього робити не буде. Отже, після 31 березня порт оголосить тендерні процедури, і лише після цього щось почнеться. Ліквідація судна займе 120 днів, тому ми проведемо літо з «Delfi». Думаю, воно закінчиться, а танкер буде тут”, – зазначив чиновник.

Зазначимо, раніше капітан Одеського морського порту Кирило Цюпко зобов’язав власника судна прибрати його до 31 березня своїми силами і за власний кошт. Однак без втручання влади бізнесмен із цим поки що не поспішає. Тож, швидше за все, розбиратися з цим будуть за бюджетні гроші: ці роботи оцінюють у 20-25 мільйонів гривень.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *