Кабмін розглянув оновлений план ОТГ Одещини: кілька районів очікують повторні консультації

4 лютого у Міністерстві розвитку громад та територій України відбулись додаткові консультації щодо внесення змін до перспективного плану формування громад області. Одеську ОДА представляли перший заступник керівника ОДА В’ячеслав Овечкін, директор Департаменту економічної політики та стратегічного планування Дмитро Радулов і директор Департаменту фінансів Марина Зінченко.

Головували на засіданні заступник міністра розвитку громад та територій В’ячеслав Негода, та голова парламентського підкомітету з питань адміністративно-територіального устрою Віталій Безгін.

В Мінрегіоні відзначили відповідальний підхід до формування проєкту перспективного плану та схвалили новий територіальний устрій частини районів.

«Ми провели напружені, але дуже конструктивні перемовини. Завдяки діалогу, вдалося знайти оптимальні і компромісні рішення з формування громад в Окнянському, Березівському, Миколаївському та інших районах області. Нашою головною метою під час цієї зустрічі був захист інтересів наших громадян», — зазначив заступник керівника Одеської ОДА В’ячеслав Овечкін.

Водночас продовжувались дискусії щодо формування перспективних планів на території південних, приморських та приміських районів області.

«Там, де важко знайти спільне рішення, яке задовольнить усіх, варто керуватися чіткими критеріями, які дозволяють створити громаду, здатну розвиватися і створювати умови для гідного життя людей», — заявив заступник міністра розвитку громад та територій В’ячеслав Негода.

В свою чергу, народний депутат Віталій Безгін підкреслив, що деякі проблему и формуванні ОТГ на Одещині є штучними та політичними.

«Певні політичні «еліти» підбурюють та дезінформують населення, щоб отримати для себе дивіденди, або просто голови хочуть зберегти свої посади, хоча це не має жодного відношення до добробуту мешканців. Про такі кейси ми також знаємо, і тут жодних поступок з боку держави не буде. Я завжди, кажу, що реформа децентралізації – це про наближення послуг до громадян, але це також і реформа, спрямована проти локальних феодалів, які паразитують на ресурсах країни та громадянах», — прокоментував голова парламентського підкомітету з питань адміністративно-територіального устрою Віталій Безгін.

Найближчим часом в ОДА відбудуться повторні консультації щодо формування територій громад у Болградському, Ізмаїльському, Кілійському, Біляївському, Лиманському, Білгород-Дністровському, Кодимському, Татарбунарському та інших районах.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *