У Білгороді-Дністровському презентували міську систему відеонагляду

В Білгород-Дністровському відділі поліції презентували роботу системи відеоспостереження, яку встановили в місті за для контролю оперативної ситуації та розкриття злочинів за «гарячими» слідами.

Презентацію роботи системи для представників влади та ЗМІ провів керівник місцевої поліції В’ячеслав Барба.

Система відеоспостереження придбана за кошти бюджету Білгорода-Дністровського в рамках програми «Безпечне місто». Загалом вже встановлені 30 камер в 11 локаціях в різних частинах міста – парках, скверах, жвавих перехрестях та місцях масового скупчення людей. Зображення з камер в режимі реального часу виводиться на монітор в черговій частині відділу поліції та зберігається в архіві 10-11 діб.

«Робота цієї системи відеоспостереження допомагає нам виконувати наші функції, покладені на органи Національної поліції України, в тому числі і розкривати вуличні злочини за «гарячими» слідами, більшість з яких відбувається в нашому місті. Система дозволяє розкривати злочини, які стосуються таємного викрадення майна. Робота з камерами також передбачає велику аналітику, якою займаються наші співробітники з кримінального блоку. Завдяки цьому ми плануємо свою роботу, розстановку постів, а також розстановку інших нарядів та служб поліції, які працюють не тільки гласними, але й негласними методами», – повідомив керівник поліції.

Вячеслав Барба також додав, що за новою програмою «Безпечне місто» на 2020-2023 роки в місті передбачається встановлення додатково 49 камер відеоспостереження. Зокрема, 6 камер спостереження зможуть розпізнавати державні номерні знаки. Їх планують встановити на в’їзді в місто.

Однак для встановлення 49 камер необхідно 1,5 млн гривень, а програма передбачає фінансування в розмірі 800 тис. грн на рік. Тому керівник місцевої поліції звернувся до представників влади з проханням знайти можливість для надання повного фінансування в 2020 році і запуску програми в комплексі.

Автор – Дмитро Феняк

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *