Під будівлею ОДА в Одесі мітингували тузлівчани: протестують проти “приєднання” до неіснуючої ОТГ

“Тузлівській громаді бути!” – під таким гаслом жителі Тузлівської ОТГ 3 лютого зібралися на  мітинг біля стін Одеської ОДА.

Люди кажуть: відстоюють право на існування громади, бо в останньому варіанті Перспективного плану формування ОТГ в Одеській області, який облдержадміністрація подала на затвердження в Мінрегіон, раптом… не побачили своєї громади. Села Базар’янка, Дивізія, Жовтий Яр, які мали увійти до створеної у 2016 році Тузлівської ОТГ, опинилися у зовсім новому формуванні – Жовтоярівській ОТГ.

Мешканці Тузлів обурені позицією ОДА, бо їхньої добровільної згоди на це “приєднання”, кажуть, ніхто не питав.

Наша Тузлівська ОТГ була утворена однією з перших восьми громад в Одеській області та перша громада на Бессарабії, але 24.01.2020 року Одеська ОДА вирішила приєднати нас до Жовтоярської, ще не існуючої громади. Ми чинні та спроможні й піднялися на її захист!”, – повідомила Ніна Шпаченко на сторінці Тузлівської ОТГ, одна з жительок громади.

Як повідомили учасники мітингу, з керівництвом області їм сьогодні зустрітись не вдалося: голова ОДА Максим Куций і його заступник В’ячеслав Овечкін у відрядженні.  Натомість вдалося поспілкуватися з головою облради Сергієм Паращенком, а також Дмитром Радуловим, – департамент економіки, який він очолює,- власне, і розробляв нову карту об’єднаних громад Одещини.

Чіткого пояснення, яким чином Тузлівська громада “влилася” у ще не створену Жовтоярську, чиновник не надав. Тому представники Тузлів збираються вирушити на засідання Мінрегіону, де 4 лютого мають затвердити перспективний план ОТГ Одеської області і вже там хочуть відстоювати свою громаду.

Нагадаємо, на попередньому засіданні Мінгромад у Києві, в Татарбунарському районі було запропоновано залишити три ОТГ – Татарбунарську міську ОТГ, Тузлівську сільську ОТГ, “укріпивши” її селами Базар’янка, Дивізія, Жовтий Яр, а також розширити Лиманську ОТГ, віднесши до неї с. Приморське, Вишневе, Рибальське й Кочкувате.

Тузли

Тузли

 

 

 

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *